20 Nisan 2024 Cumartesi

Tebriker Elif Doktor;

Tebriker Elif Doktor;

Kuzey Makedonya’nın köklü üniversitelerinden biri olan ‘Az. Kiril ve Metodiy’ Üniversitesi Tıp Fakültesinden 10.00 tam not ortalamasıyla nesil birincisi olarak mezun olan Gostivar Rapçiştalı Elif Vraynko, ülkedeki Türk toplumunu gururlandırdı.

Gerçekleştirdiğimiz röportajda sorularımızı yanıtlayan Elif Vraynko, çocukluk hayalini gerektirdiğini ve hedefinin doktor olarak halka hizmet etmek olduğunu ifade etti.

1.Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi Tıp fakültesinde 2018/2019 eğitim yılında 10.00 not ortalamasıyla jenerasyon birincisi olan ilk Türk asıllı öğrenci oldunuz. Duygularınızı bizimle paylaşır mısınız?

Duygularımı tam anlamıyla kelimelerle ifade edebilmem imkansız. Çok mutluyum. Tıp fakültesinden mezun olarak bir bakıma çocukluk hayalimi gerçekleştirdim, diyebilirim. Özellikle böyle bir başarıyla jenerasyon birincisi olan ilk Türk asıllı öğrenci olduğum için çok gururluyum.

2. Neden tıp okumayı tercih ettiniz?

Doktor olmak benim çocukluk hayalimdi. Hiçbir zaman kendimi başka bir mesleğin içinde görmedim. Eğitim hayatıma başladığımdan beri her zaman doktor olmak istemişimdir. Bundaki en büyük etken babam sanırım, çünkü kendisi bir genel cerrah ve Gostivar’daki “Ferid Murad” Hastanesinde görev yapmakta. Tabi onu beyaz önlüğü ile görmek, hastalara yardım edişini görmek ve hastalıklarına şifa bulduklarında insanların yüzlerinde beliren o mutluluk ve şükür duygusu beni en çok etkileyen ve bu kararı vermemdeki en önemli unsurlar olduklarını söyleyebilirim.

3.Eğitiminizi sürdürmeyi düşünüyor musunuz?

Tabi ki de eğitimimi sürdürmeyi düşünüyorum. Şimdi Tabipler Odası’nın belirlediği plan ve program doğrultusunda 6 ay boyunca staj yapmak durumundayım. Bu, devlet sınavına girebilmem ve bu sayede iş ruhsatı alabilmem için zorunlu bir staj dönemi. İş iznini aldıktan sonra ise uzmanlık eğitimine başlayabilmem için yürürlüğe yeni giren kanuna göre 6 ay süresince birinci basamak sağlık hizmeti veren sağlık ocağında görev yapmam gerekiyor. Bu dönemden sonra da uzmanlık eğitimine başlamayı planlıyorum. Uzmanlık eğitimim için aklımda birkaç farklı bölüm var. Bunların arasında en çok ilgimi çeken ve uzmanlık eğitimini almayı düşündüğüm bölüm kardiyoloji bölümü yani kalp ve damar hastalıkları uzmanlığı. Aynı zamanda, uzmanlık eğitimine başladıktan sonra doktoramı da yapmayı planlıyorum.

4.Gelecekteki hedefleriniz nelerdir?

Tıp sürekli gelişen ve her geçen günde yeni şeylerin keşfedildiği bir bölüm. Bu doğrultuda gerek teorik bazda gerekse pratik alanda kendimi geliştirebilmem adına uzmanlık eğitimine devam etmeyi düşünüyorum. Bu sayede bir doktor olarak halkımıza en üst düzeyde hizmet edebilmek benim gelecekteki en büyük hedeflerim arasında bulunmaktadır.

5. Genç öğrenci adaylarına mesajınız ne olur?

Genç öğrenci adayları eğitimlerine devam etmek istedikleri bölümü seçerlerken, sevdikleri ve gerçek anlamda ilgi duydukları alanlara yönelmeliler. Özellikle tıp fakültesi disiplinli ve planlı çalışma gerektiren bir bölüm. Başarıya ulaşmak için ilk ve en önemli faktör hedef belirlemek. Bu bireyin kendini yönlendirmesi için ana unsur bence. İkinci faktör; azimli ve disiplinli olma. Azim insanı hedefine doğru hareket ettiren bir güç gibidir. Kişi hedefine ulaşmak için çıktığı her basamakta motivasyonunu en üst düzeyde tutmalı ve belli bir plan doğrultusunda prensipli bir şekilde hareket etmelidir. Başarı yolundaki üçüncü faktör ise özverili ve çok çalışmaktır. İşte bu üç unsur bir bütün olarak benim için başarının tanımını oluşturmaktadır. 

6. Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Tıp eğitimim süresince benim en büyük destekçim olan ve her koşulda benim yanımda duran aileme sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bütün doktor adaylarına da eğitimlerinde başarılar diliyorum.

Kaynak Yeni Balkan Com

Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.496,94 32,5998 34,7920 9.431,16