25 Nisan 2024 Perşembe

Tebrikler Melda Doktor;“İnsanların Dertlerine Derman Olma Hayalimi Gerçekleştirdim”

Tebrikler Melda Doktor;

“İnsanların Dertlerine Derman Olma Hayalimi Gerçekleştirdim”

Üniversitelere kayıt dönemi yaklaşırken, gençlere ilham olması için mezun olmuş üniversite öğrencilerinin başarı hikayelerini sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Bu hafta tıp fakültesini altı yılda tamamlayarak başarıyla mezun olan Melda Emin'le keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Merhabalar Melda. Bize kendini tanıtır mısın?

Bendeniz Melda Emin, 1995 Kalkandelen doğumlu, 3 çocuklu ailenin en küçük kız çocuğuyum. İlkokulumu Kalkandelen İstikbal İlkokulundan, Lise eğitimimi Kalkandelen Mesleki Sağlık Lisesinde tamamladıktan sonra Üsküp Aziz Kiril ve Metodi Üniversitenin Tıp Fakültesinde Genel Bölümüne 2013/2014 öğretim yılında eğitime başladım. 2018/2019 öğretim yılında üniversiteyi tamamlayarak ''Pratisyen Doktor'' unvanını aldım.

Tıp Bölümünü bitirdin, neden bu alanı seçtin?

Hasta birinin yakının; çaresiz kaldığında yardım edemediği için içinin sızlaması, bir şeyler yapabilsem diye çırpınması, doktora teşekkür ederken gösterdikleri minneti görüp, insanların doktoru dermanları olarak görmeleri çok gurur verici olduğunu düşündüğüm için etrafımda ki herkese elimi uzatarak onların sağlık üzerinde dertlerine derman olmak onların gözünde umut olmaktı hayalim. Daha 5 yaşında iken başlayan bu hayal, 24 yaşında çok çalışarak gerçek oldu.

Hepimiz biliyoruz ki doktorluk kutsal bir meslek. Mesleğinde nereye gelmek istiyorsun?

Evet haklısınız, her geçen gün ne kadar kutsal bir meslek olduğunu yaşayarak daha iyi anlıyorum. Hastalarla iç içe olmak çok farklı bir duygu ve o duyguyu yaşamak bana haz veriyor. Amacım, bugüne kadar kazandığım bilgilerimle, tecrübelerimle, yenilenen teknolojiyle ve bilimle güncel kalmak ve karşıma çıkan her hasta ve hasta yakınına derman olmak.

Okurken ne gibi zorluklarla karşılaştın? Bu bölümü okuyacak arkadaşlara neler tavsiye edersin?

Tabi ki zorluklarla karşılaştım, fakat en büyük motivasyonum bir gün beyaz önlük içinde hasta karşısında oturup yardımcı olabilmek düşüncesi beni ayakta tuttu. Genç doktor adaylarına tavsiyem, asla pes etmemeleri, çünkü her adımda önlerine birer zorluk çıkacak. Önemli olan o zorluklar karşısında ''ben yapabilirim'' diyebilmek, kendine inanmak. Çünkü inanmak başarmanın yarısıdır.

Bölümü altı yılda tamamlayarak büyük başarıya imza attın, bu başarını neye borçlusun?

“Her zorluğun ardında bir kolaylık vardır” ayetinden yola çıkarak, bu zor ve yorucu yolculuğun sonunda dertli gözlere umut olmak, onlara yardım edebilmek duygusu beni her zaman heyecanlandırdı. Allah’a çok şükürler olsun ki bu günleri görmemi sağladı. Öncelikle her zorluğun ardında yanımda olan, desteklerini benden esirgemeyen aileme sonsuz minnettarım. Ailemin yanı sıra arkadaşlarımın, çok kıymetli Lise hocalarımın, üniversite arkadaşlarımın bana olan katkıları çoktur.

Okuldan mezun olduktan sonra mesleğini yapmaya başladın mı?

Ocak ayından bu yana mezun olduğum lisede, yani Kalkandelen Mesleki Sağlık Lisesinde, Mesleki derslerden sorumlu lise hocası olarak ders veriyorum. Lise öğrencilerine bilgilerimi aktarmaktan bu mesleğin kutsallığını onlara anlatmaktan çok zevk alıyorum.

Uzmanlığa devam edecek misin?

Evet, tabipler odasının düzenlemiş olduğu devlet sınavını tamamladığımda, uzmanlığa başlamayı düşünüyorum.

Son olarak ne söylemek istersin?

Uzunca bir süre okumayı gerektiren bu meslek için öncelikle doktorluğu sevmek gerekiyor. Daha sonra ise çalışmayı bıkmadan usanmadan sürdürmek anlamına gelir doktorluk. Doktorluk kutsal bir görevdir, bu kutsal görevin yegâne amacı, insanların sağlıklı ve mutlu olmalarını sağlamaktır. Bu yola başlamak isteyenlere mesajım asla pes etmemeleri! Bu yolun sonunda doktor unvanını almak ve hastaların gözünde umut olmak her zorluğa değer diye düşünüyorum ve herkese başarılar diliyorum. Bana vakit ve yer ayırdığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.

Biz de Melda Emin'e başarılar diler, bizimle gerçekleştirdiği keyifli sohbet için teşekkür ederiz.

Kaynak Yeni Balkan Com

Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.418,13 32,5198 34,8001 9.716,25