29 Mart 2024 Cuma

Türk Gençlik Kulübü'nü Ziyaret

Türk Gençlik Kulübü'nü Ziyaret

Gostivarlılar Derneği Adına Gostivarlılar Dernek Başkan Yardımcısı Hakan Gostivar; Gostivar Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti İşbirliği Sorumlusu Gzim Hacı- Eyüp ile birlikte, Gostivar merkezli Türk Gençlik Kulübü (TGK) yeni bir sivil toplum teşkilatı olarak çalışmalarına başlayan kurumu ziyaret etti; Türkiyeden Selamlarımızı götürüp, Gostivarlılar Derneği Logolu Saatimizi hediye etti, hayırlı olsun dilekleri ile gençlere başarılar diledi..

 Türk Gençlik Kulübü (TGK) amacı ve ilkeleri; “Gençlerimize Türk kültürünü, dinini ve dilini daha yakından tanımasına, yaşamasına ve yaşatmasına imkân sağlayacaktır. Böylece Kuzey Makedonya’da bulunan gençleri , tek çatı altında bir araya getirerek sanatsal, kültürel ve bilimsel faaliyetlere yönlendirilecektir. Soydaşlarımızın bir araya gelerek sorunlarını daha kolay çözme imkânına kavuşurken diğer yandan gençlerin yeni atılımlar gerçekleştirmesine olanak sağlanmış olacaktır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim olanaklarını artırmak, kaynak ve imkan kullanımında eğitimin önemi ve önceliği konusunda eğitim ve kültür gibi temel bir konuya toplumu ortak etmek amacının yanı sıra çocuklarımızın, gençlerimizin ve tüm insanlarımızın eğitsel, sosyal, kişisel ve mesleğe yönelik gelişmelerine katkıda bulunmak ana gayelerimizden biri olacaktır.

Amaçlarımız arasında, başta Gostivar’daki gençler olmak üzere Kuzey Makedonya’da Türklerin yoğun olduğu bölgelerde teşkilatlanarak bölgede yasayan Türk halkının eğitim ve kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak olacaktır. Kuzey Makedonya ’da ki diğer topluluk ve kültürlerden etkilenerek, asimile olmaya yüz tutmuş olan Türk kültürünü tekrar canlandırmak ve Türk gençleriyle oluşturacağımız samimiyet, birlik ve kardeşlik ortamı altında tarihimizi daha iyi anlayarak ve anlatarak Türk dili ve Türk kültür değerlerini korumak, bunları Makedon ve Arnavut halkına daha iyi tanıtabilmek, Türk, Arnavut ve Makedonlar arasında iyi bireysel ve kurumsal ilişki ve işbirliğini yaygınlaştırmak, bu halklar arasında mevcut sorunların (yanlış anlaşılmaların) önüne geçerek eğitim ile barışçıl çözüm önerileri sunmaktır.”

 

Kapak Resmi Sil

Kapak Resmi Sil

Kapak Resmi Sil

Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.278,57 32,3145 35,1176 8.863,66