29 Mart 2024 Cuma

Türkiye'deki Öğrencilere Sesleniş;

Türkiye'deki ÖÄŸrencilere SesleniÅŸ;

Kuzey Makedonya Türk Demokratik Partisi Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve milletvekili Yusuf Hasan, yurtdışında eÄŸitim gören Kuzey Makedonyalı öÄŸrencilere yönelik bir paylaşımda bulundu.

Ülkenin yurtdışındaki vatandaÅŸlarını Makedonya’ya getirmesine yönelik çalışmaların, oturma izni olmayan kiÅŸileri kapsadığını belirten Hasan, “Ancak sizlere aile ÅŸefkatinin eksikliÄŸini hissettirmeyen Türkiye Cumhuriyeti yetkili kurumlarını hatırladıkça, emin ellerde olduÄŸunuzu düÅŸünmek bizleri bir nebze rahatlatmaktadır. Bu zor günleri hep beraber atlatacağımızın inancını taşımaktayım” dedi.

Hasan, açıklamasında ÅŸu ifadelere yer verdi:

“Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti'nde Üniversite (lisans ve yüksek lisans) eÄŸitimini sürdüren baÅŸta oÄŸlum olmak üzere siz deÄŸerli öÄŸrenci kardeÅŸlerim.

Dünyanın her yerini kaplayan COVID19 grip salgını sebebiyle, bu zor günlerde ailelerinizden uzakta olmanız sizleri doÄŸal olarak kaygılandırmaktadır. Ancak sizlere aile ÅŸefkatinin eksikliÄŸini hissettirmeyen Türkiye Cumhuriyeti yetkili kurumlarını hatırladıkça, emin ellerde olduÄŸunuzu düÅŸünmek bizleri bir nebze rahatlatmaktadır. Bu zor günleri hep beraber atlatacağımızın inancını taşımaktayım.
Kuzey Makedonya hükümeti tarafından, yurtdışında bulunan vatandaÅŸlarımızın evlerine dönmeleri için organizasyonlar yapıldığını duyuyor ve bu doÄŸrultuda heyecanlandığınızı hissedebiliyorum.
Bu vatandaÅŸlarımız, turizm amaçlı ülkemizin dışında kalmış ve haliyle bulundukları ülkelerde oturma izinleri ve kalacak yerleri olmayan kiÅŸiler olduklarını bilmenizde fayda vardır.
DiÄŸer taraftan, sizler gibi yurtdışında yaÅŸayan, öÄŸrenci ve oturma izni olan kiÅŸilerin Makedonya'ya dönüÅŸü için düzenlenen herhangi bir resmi organizasyonun yapılmadığını, ülkemiz tarafından böyle bir giriÅŸimde bulunulmadığını belirtmek isterim.
Böyle bir organizasyonun olması durumunda, ilk önce K.Makedonya Dış Ä°ÅŸleri Bakanlığı tarafından ilan edilmesi; T.C Dış Ä°ÅŸleri Bakanlığı, T.C EÄŸitim Bakanlığı, YTB, K.Makedonya Ankara BüyükelçiliÄŸi ve Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸumuz tarafından organize edilmesi ve siz öÄŸrenci kardeÅŸlerimizle irtibata geçilip bilgi verilmesi kaçınılmazdır.
Önümüzde ki dönem içerisinde herhangi bir sıkıntı yaÅŸayan öÄŸrenci kardeÅŸlerimiz varsa ya kendileri ya da bölgesel öÄŸrenci temsilcilikleri tarafından, Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸumuz, YTB, YURT-KUR gibi kurumlara baÅŸvurmaları ve hatta bizleri de bilgilendirmeleri büyük önem arz etmektedir.

Sevgili veliler,

Bu günlerde, hepimizi tedirgin eden bu son yaÅŸanan durum sebebiyle, evlatlarımızın bizden uzakta olmaları hepimizi endiÅŸeye sürüklemektedir. Ancak böyle salgın hastalıkların yaÅŸandığı durumlarda, çocuklarımızın oldukları yerlerde kalmaları ve alınan önlemlere uyarak hayatlarını sürdürmeleri en iyi çözüm olduÄŸunu, sizlere hem bir tıp doktoru hem de bir baba olarak hatırlatmak isterim. Bu doÄŸrultuda, biz bu çocukların aileleri olarak evlatlarımıza destek vermek ve varsa sıkıntıları onları elimizden geldiÄŸi kadar çözmek boynumuzun borcudur.
Önümüzdeki dönemde iki ülke arasında, çocuklarımızın evlerine dönmeleri için bir organizasyon baÅŸlatılırsa, bunu yakinen takip ettiÄŸimizi bildirir, konuyla ilgili her hangi bir geliÅŸme olduÄŸu takdirde, sizleri bilgilendirmekle yükümlü olduÄŸumuzu belirtmek isterim.” dedi.
Kaynak YeniBalkanCOM

Ãœye GiriÅŸi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.278,57 32,3145 35,1176 8.863,66