Eyüp Alibeyköy Sosyal Hizmet Merkezi Açıldı
Eyüp Belediyesi ve Aile, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla hayata geçirilen Eyüp Alibeyköy Sosyal Hizmet Merkezi, törenle açıldı.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin, Eyüp Kaymakamı Ali Taşkın Balaban,Eyüp Akparti ilçe Başkanı Süleyman Aykaç, Akparti ilçe Yönetim Kurulu, ilçe protokolü, Eyüp ve Alibeyköylüler katıldı.
Alibeyköy Merkez Mahallesi, Vardar Bulvarı Ihlamur Sokak'ta açılan 3 katlı binada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Eyüp Belediyesi'nin işbirliği ile tespit edilen ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalar ve yeni projeler gerçekleştirilecek.
Merkezde, ihtiyaç sahibi çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı, şehit yakınları, gaziler ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetleri verilecek. Ayrıca buradan Belediyeye ait semt konakları, merkez vb kurumlara, psiko-sosyal destek, aile danışma ve rehberlik hizmetleri de sunulacak.
Eyüp Sosyal Hizmet Merkezi'nde ailelere yönelik eğitim programları da düzenlenecek, aile yapısı ve değerleri ile çocuk, engelli, kadın ve insan haklarının korunmasına yönelik çalışmalar yürütülecek.
Remzi Aydın, açılışta yaptığı konuşmada, "Eyüp Sosyal Hizmet Merkezi'nin bölgede bu konuda yaşanan ihtiyacı büyük ölçüde karşılayacağını söyledi. Aydın, İstanbul'da 5 ilçede bulunan merkezin daha önce sosyal konularla ilgili sorunlarını Bahçelievler'e giderek çözen Eyüplüler için çok önemli bir hizmet olduğunu vurguladı. Aydın, "Şehit yakınları, engelliler, ilçede kreş açmak isteyenler, sosyal yardımlardan veya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın kamuoyuna sunduğu hizmetlerden faydalanmak isteyenler aynen küçük bir sosyal bakanlık gibi hizmet verecek merkezimizde her türlü işlerini çözecekler. Dileğimiz bu tür merkezlerin tüm ilçelerde yaygınlaşması, Eyüp ve Alibeyköye sosyal hizmet merkezimiz hayırlı uğurlu olsun" küçük bir sosyal bakanlık gibi hizmet verecek merkezimizde her türlü işlerini çözecekler. Dileğimiz bu tür merkezlerin tüm ilçelerde yaygınlaşması, Eyüp'ümüze sosyal hizmet merkezimiz hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Kaynak;Eyüp Belediye Haber Merkezi
İmsak | Güneş | Öğle | İkindi | Akşam | Yatsı |
---|---|---|---|---|---|
Altın | Dolar | Euro | Bist |
---|---|---|---|
4.039,94 | 38,5873 | 43,8361 | 9.120,98 |