19 Nisan 2024 Cuma

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu İstanbul Rumeli Üniversite Arası Protokol

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu İstanbul Rumeli Üniversite Arası Protokol

Balkan ülkelerinden; Her ülkeden 3 kız 3 erkek ücretsiz okutulacaktır.

Burslar

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİNDE UYGULANAN BURSLAR

EK KONTENJAN BURSLARI

1.) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

  • Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği bölümlerini;
  1. Başarı sıralamasında ilk 150.000 içinde olup üniversitemizi ilk 5 tercihinde tercih eden ve yerleşen öğrencilere %100 burs uygulanacaktır.
  2. Başarı sıralamasında ilk 150.000'nin dışında olup ilk 5 tercihinde tercih eden ve yerleşen öğrencilere Tercih Bursu %75 olarak uygulanacaktır.
  • Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümlerini, ilk 5 tercihinde tercih eden ve yerleşen öğrencilere Tercih Bursu %75 uygulanacaktır. 

3.) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

  • Uluslararası İlişkiler ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerini;
  1. Başarı sıralamasında ilk 300.000 içinde olup üniversitemizi ilk 5 tercihinde tercih eden ve yerleşen öğrencilere %100 burs uygulanacaktır.
  2. Başarı sıralamasında ilk 300.000'nin dışında olup ilk 5 tercihinde tercih eden ve yerleşen öğrencilere Tercih Bursu %75 olarak uygulanacaktır.

4.) Psikoloji Bölümünü, ilk 5 tercihinde tercih eden ve yerleşen öğrencilere Tercih Bursu %50 uygulanacaktır. 

5.) Sanat ve Tasarım Fakültesi

  • Radyo Televizyon ve Sinema ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerini; ilk 5 tercihinde tercih eden ve yerleşen öğrencilere Tercih Bursu %75 uygulanacaktır. 

6.) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu

  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünü (4 yıllık lisans bölümü), ilk 5 tercihinde tercih eden ve yerleşen öğrencilere Tercih Bursu %75 uygulanacaktır. 

7.) Tüm Meslek Yüksekokulu programlarını (2 yıllık önlisans), ilk 5 tercihinde tercih eden ve yerleşen öğrencilere Tercih Bursu %75 uygulanacaktır. 

8.) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu programlarını (2 yıllık önlisans) 2 grupta değerlendirilecektir.

A.) İlk 5 tercihinde tercih eden ve yerleşen öğrencilere Tercih Bursu %50 uygulanacak olan programlar;

1.) Ağız ve Diş Sağlığı

2.) Ameliyathane Hizmetleri

3.) Anestezi

4.) Fizyoterapi

5.) İlk ve Acil Yardım

6.)Tıbbi Görüntüleme Teknikleri 

B.) İlk 5 tercihinde tercih eden ve yerleşen öğrencilere Tercih Bursu  %75 uygulanacak olan programlar; 

1.) Diş Protez Teknolojisi

2.) Diyaliz

3.) Odyometri

4.) Patoloji Laboratuvar Teknikleri

5.) Radyoterapi

6.) Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

7.) Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

8.) Elektronörofizyoloji

Üniversiteye Giriş Başarı Bursu

Üniversiteye Giriş Başarı Bursu; Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan giriş sınav sonuçlarına göre Üniversitenin burslu kontenjanlarına yerleştirilen öğrencilere verilir.

Üniversite İçi Başarı Bursu

Üniversite İçi Başarı Bursu; önlisans ve lisans programlarını, program birincisi olarak bitiren öğrencilerimize her eğitim - öğretim yılı sonunda İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörlüğünün takdir yetkisi ile çeşitli burs ve ödüller verilir.

Şehit veya Gazi Çocukları Bursu

Üniversitemizin önlisans ve lisans programlarını tercih ederek kesin kayıt yaptıran, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında şehit veya gazi olarak tanımlanan koşulları belgelendiren şehit veya gazi çocuklarına; %50 oranında ve karşılıksız eğitim-öğretim bursu şeklinde verilir. (Programın mevcut kontenjanının %5’i oranında verilir.)

Lise ve Dengi Okulların Birincilerine Verilecek Burslar

Üniversitemizin önlisans ve lisans bölümlerinin ücretli programlarını ilk 5 sırada tercih eden lise ve dengi okul birincilerine; kesin kayıt yaptırmaları koşulu ile yerleşme sırasına bakılmaksızın %25 oranında ve karşılıksız eğitim – öğretim bursu şeklinde verilir.

Spor Bursu

Spor Bursu, Milli Takıma seçilmiş ve uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil etmiş milli sporcu unvanına sahip öğrencilere %50 oranında ve karşılıksız eğitim – öğretim bursu şeklinde verilir.

Teşvik İndirimleri

Üniversitemizde okuyacak öğrencilere ‘‘Kardeş İndirimi, Tercih İndirimi, Peşin Ödeme İndirimi ve Yöre Bursu’’ adıyla çeşitli teşvik indirimleri uygulanmakta olup, indirim oranları her yıl değişiklik göstermektedir.

  • Kardeş indirimi: Üniversitemizin önlisans ve lisans program/bölümlerine kesin kayıt yaptıran kardeşlerin her birine %5 oranında tahsis edilen indirim türüdür.
  • Yöre Bursu* : Üniversitemizin tam ücretli ve %25 burslu önlisans ve lisans programlarını ilk 3 tercihte yazan ve yerleşen aşağıda listelenen il ve ilçelerde ikamet eden ve/veya bu il ve ilçelerde bulunan okullardan mezun olan öğrencilere  kesin kayıt yaptırmaları halinde 2018-2019 Eğitim öğretim ücretinin kesintisiz hali üzerinden  %45 oranında indirim ile Yöre bursu uygulanacaktır*:

    Bu indirime tabi olan bölgeler;

    İstanbul İli Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt ve Silivri İlçeleri, Tekirdağ İli ve tüm ilçeleri, Kırklareli İli ve tüm ilçeleri, Edirne İli ve tüm ilçeleri

     *Yöre Bursu, üniversitemizin önlisans programlarında Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım programları hariç, Lisans programlarında ise Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Mimarlık ve Psikoloji  bölümleri hariç ÖSYM tarafından yerleştirilen ve kesin kayıt yaptıran öğrencilerine verilir.

  • Tercih Bursu: İLK 5 TERCİHTE %30 TERCİH Bursu* Üniversitemizin tam ücretli önlisans programları ile lisans bölümlerini ilk 5 tercihte yazan ve bu tercihine yerleşen öğrencilerin faydalanabileceği %30 oranındaki indirim türüdür.
  • Peşin Ödeme İndirimi: Üniversitemizin önlisans ve lisans program/bölümlerine kesin kayıt yaptıran öğrencilerimizin eğitim ücretini tek seferde (taksitlendirme olmaksızın) ve eft/havale şeklinde ödemeyi tercih etmeleri halinde, ödeme anında uygulanan %5 oranındaki indirim tutarıdır.
  • Yerel Eğitime Destek Bursu * : Yöre Bursu kapsamı dışında kalan bölgelerden, üniversitemizin tam ücretli ve %25 burslu önlisans ve lisans programlarını ilk 3 tercihte yazarak yerleşen öğrencilere 2018-2019 Eğitim öğretim ücretinin kesintisiz hali üzerinden Lisans bölümlerinde , %30+%30 , önlisans bölümlerinsde ise %30 + %15 oranında indirim olarak YEREL EĞİTİME DESTEK BURSU uygulanacaktır.

    *Yerel Eğitime Destek Bursu, üniversitemizin önlisans programlarında Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım Prog. Hariç, Lisanslarda Fizyoterepi ve Rehabilitasyon, Mimarlık ve Psikoloji Bölümü Hariç)

  • Denizbank kurum indirimi: Denizbank ile yapılacak anlaşma şartlarına istinaden  Denizbank Fastpay kullananlara özel Kayıt koşullarına ek %5 Kurum indirimi uygulanacaktır. İndirimden yararlanmak isteyenlerin en geç tercih döneminde uygulamayı kullanması gerekmektedir. Fastpay hakkında detaylı bilgi için; https://www.denizbank.com/fastpay/

 

 

YUKARIDA YER ALAN BURS VE İNDİRİMLERİN EN YÜKSEK OLANI VE SADECE BİR TANESİ GEÇERLİDİR. BURSLAR BİRLEŞTİRİLEMEZ.

Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.496,94 32,5998 34,7920 9.431,16