23 Nisan 2024 Salı

Türk Öğretmenlerin Eğitim Boykotu

Türk Öğretmenlerin Eğitim Boykotu

Destekliyor, yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Gostivar Lisesi’nde Türkçe sınıfının kapatılması hususunda alınmış talihsiz karardan dolayı, eğitimi boykot eden tüm öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi TAVİZSİZ olarak destekliyoruz.

Gostivarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği

Kuzey Makedonya'da Gostivar Lisesi’ndeki Türk öğretmenler, okuldaki Türkçe eğitim veren sınıfın kapatılması dolayısıyla, eğitimi boykot etmeye başladı.

Gostivarlı Türk öğretmenler yayınladıkları bildiride şu ifadelere yer verdiler:

Saygıdeğer öğrenciler, öğretmenler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, medya mensupları biz Gostivar Belediye Lisesi öğretmenleri olarak 17.09.2021 (Cuma) günü başlamak üzere eğitim sürecini boykot edeceğimizi tüm kamu oyuna bildirmek istiyoruz. Boykot etme sebebimiz Gostivar Lisesinde bir Türkçe sınıfının kapatılmasıdır. Üç dilde eğitim verilen okulumuzda 56 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitim yapılmaktadır. Bu model sadece ülkemizde değil, Balkanlarda hatta Avrupa da bile övgüyle gösterilmektedir. 2021/2022 eğitim ve öğretim yılı başvuruları dikkate alındığında Türk sınıflarına başvuran öğrencilerin sayısında artış olmasına rağmen bir sınıfımızın kapatılması tarafımızdan kabul edilemez. Saygıdeğer kamuoyu, üç farklı dilde eğitim veren okulumuza 2021/2022 eğitim ve öğretim yılında Arnavut sınıflarına 102 öğrenci başvurusunun tamamı 7 sınıfta kabul edilmiştir. Makedon sınıflarına 19 başvuru yapılıp 16 öğrenci 2 sınıfta kabul edilirken, Türk sınıflarına yapılan toplam 62 başvurudan 54 öğrenci geriye dönük senelerdir mevcudiyetini gösteren 3 sınıfa kabul edilmesi gerekirken 1 sınıfımız kapatılarak, öğrencilerimiz 2 sınıfa yerleştirilmeye zorlanmıştır. Diğer bir ifadeyle sınıf ortalamalarını dikkate alırsak Arnavut sınıf ortalaması 14,5 öğrenci, Makedon sınıf ortalaması 8 iken Türk sınıf ortalaması 27 öğrencidir. Bu bariz fark ve Türk sınıflarına yapılan başvurudaki artış bir sınıfın kapatılması değil 20 yıldan beri var olan ve elimizden alınan üçüncü sınıfın geri iade edilmesini yetkili kurumlardan şiddetle talep ediyoruz. Ayrıca yapılan bu haksız uygulama maalesef bir etnik ayrımcılığın da göstergesidir. Bu yüzden elimizden alınan hakkımız iade edilene kadar boykot edeceğimizi bildirir, bu haklı davamıza tüm velileri, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları ve eğitime gönül veren tüm halkımızı destek vermeye davet ediyoruz.

Destekliyor yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Kaynak; timebalkan com

Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.498,57 32,5028 34,7369 9.431,16