21 Mayıs 2024 Salı

Üyelerimizi Konser ve Tiyatroya Davet;

Üyelerimizi Konser ve Tiyatroya Davet;

Değerli Üyelerimiz;

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Basın Yayın ve Kültür müdürlüğünün hazırladığı ekteki programlara Rezarvasyon yapılarak Gostivarlılar Derneği Üye ve Gönüllülerimiz dernek başkanımız Orhan Sipahi'yi arayarak ve programı mail atarak davet edilmiştir.

Programlar ÜCRETSİZDİR:

Rezarvasyon LCV; 0212 455 39 00

Duyuru;

Sevgili İzleyiciler,

32. Genç Günler programı ekte bilgilerinize sunulmuştur, Katılımınız durumunda tarafımıza dönmeniz rica olunur.

İyi Seyirler

Tülay Baran

   İstanbul Büyükşehir Belediyesi

   Şehir Tiyatroları - Basın Yayın Sorumlusu

   Adres : Harbiye Mah. Darülbedayi Cad. No:3 Şişli/İSTANBUL

   Tel      : +90 212 455 39 35
   Faks    : +90 212 449 51 39

   Email  : tulay.baran@ibb.gov.tr

   Web   : www.ibst.gov.tr


FATİH REŞAT NURİ SAHNESİ

 

ÖZÜ Oda Tiyatrosu

ŞEHİR BÜYÜYOR

FATİH REŞAT NURİ SAHNESİ

9 Mayıs Pazartesi, 19:00

Özü Oda Tiyatrosu 2014 yılında Özyeğin Üniversitesi'nde kurulmuştur.

"Göçmenler , sadece göçerler."

Oyun, Almanya'dan Kosova'ya göçmek zorunda kalan bir Roman ailesinin başından geçen trajik bir olayı konu alır. Ailenin küçük kızı Madeleine belediyenin onayladığı, kentleşme için açılan çukura düşer ve bir yaşam savaşına girer. Bu yaşam savaşına sebep olan kurum ve kuruluşların olayları kabullenmeyip, üstünü örtmeye çalışması karşısında Roman ailenin yaşadığı çaresizlik ve dram, Roman ailelerinin Avrupa'daki konumunu da gözler önüne sermektedir.

Yazan: Jeton Neziray

Çeviren: Senem Cevher

Yöneten: Gizem Yağız

Dekor: Ekip çalışması

Kostüm: Ekip çalışması

Müzik: LE-ORKESTRA MAX

Oyuncular: AgahTorbaoğlu, Bengü Sümek, Berke Söylemezoğlu, Beste Oğuz, Şevval Şen, Sıla Sarıca, Simay Tunar, Ferit Önen, Orkun Tangu, Berkant Diri, Gül Cenkçiler, Hazal Karpuz, Yağmur Koçak

 

Süre: 70 dakika

 -------------------------------------

BANA BİR PİCASSO GEREK

DENİZLİ EDEBİYAT DOSTLARI TİYATRO TOPLULUĞU

FATİH REŞAT NURİ SAHNESİ

11 Mayıs Çarşamba, 19:00

Denizli Edebiyat Dostları Tiyatro Topluluğu 1999'da kuruldu. 17 yıldır aralıksız tiyatro yapmaktadır ve amatörlüğü savunmaktadır.

1941 yılının Ekim'inde işgal altındaki Paris'te, iki Nazi görevlisi Picasso'yu, hiçbir açıklama yapmadan, devamlı gittiği kafeden çıkarken alıp bir mahzene getirir. Ressam burada, Nazi Dışişleri Bakanlığı'nda görevli Bayan Fischer tarafından ilginç bir sorgulamaya alınır. Naziler kendi sanat anlayışlarına aykırı olan resimleri, gazeteciler ve uzmanlar önünde törenle yakmak için toplamak amacındadırlar. Nazilerin bu düşüncesini öğrenen Picasso ile Alman kadın arasında kıyasıya bir mücadele başlar. Picasso zekâsıyla ve kadını köşeye sıkıştıran yanıtlarıyla güç kazanırken, baştan çıkartıcı kişiliğiyle de kadının ruhunu tümüyle esir alır.

Yazan: JeffreyHatcher

Çeviren: Şükran Yücel

Yöneten: Uğur Toker

Dekor: Gamze Başar

Kostüm: Uğur Baran

Dramaturg: Süleyman Zencir

Işık ve Müzik: İbrahim Köseoğlu

Oyuncular: Süleyman Zencir ? Gamze Başar

Süre: 75 dakika

 ---------------------------------------

CEHENNEME GİT

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU (KHASTT)       

FATİH REŞAT NURİ SAHNESİ

12 Mayıs Perşembe, 19:00

Kurumsal anlamda altında 2003 yılında kurulan Kadir Has Üniversitesi Tiyatro topluluğu, üniversite bünyesinde tiyatroya olan ilginin ortaya çıkarılıp, yönlendirilip, geliştirilip, değerlendirilebileceği, bilgiyle donanabileceği; katılımcı bireylerin özgür düşünce ve varoluşlarını, topluluk bilinciyle teatral anlamda tüm yaratılara en iyi şekilde yansıtabileceği süreçlerin yaratılmasını, geliştirilmesini ve birikimli olarak sürdürülmesini amaç edinmiştir.

Oyunda, yazarın metninden yola çıkarak hayatın her aşamasında hangi manipülasyon araçları kullanılarak insanların bir düşüncenin neferi haline getirildiği gösterilmek isteniyor.

Yazan: Ali Mustafa Kemal Tut

Yöneten: Ekip Çalışması

Dekor: Ekip Çalışması

Kostüm: Ekip Çalışması

Oyuncular: KHASTT

Süre: 75 dk.

------------------------------------------

BARIŞ

İSTANBUL BAROSU TİYATROSU

FATİH REŞAT NURİ SAHNESİ

13 Mayıs Cuma, 19:00

İstanbul Barosu Tiyatrosu, 7 Mart 2010 tarihinde tamamı avukat ve stajyer avukatlardan oluşan 30 kişilik bir ekiple kuruldu. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu ve İstanbul Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu'nun desteğiyle çalışmalarına başlayan tiyatroda, avukatlara temel tiyatro ve oyunculuk eğitimleri verildi. İstanbul Barosu Sanat Merkezi'nde atölye çalışmalarını sürdüren avukatlar, 7 Şubat 2015 yılında Çağlayan'da kurulan sanat evinde çalışmalarına devam etmektedirler.

Oyun:Aristophanes'in Barış'ı

Yazan: Anonim (Aristophanes'in Barış oyunundan uyarlama)

Çeviren               : Anonim

Yöneten: Abdullah GÜN

Dekor   : Mehmet Şah ÇELİK

Kostüm                : Saime Atakan-Nebahat YILDIZ

Dramaturg: Burhan GÜN

Işık: Abdullah GÜN

Müzik: Kemal BAŞOL- SİNEM ÖZYÜREK- Nihal ŞENTÜRK

Koreografi: Sinem ÖZYÜREK

Oyuncular: Itır AKMANLAR, Saime ATAKAN, Kemal BAŞOL, Ahmet ÇELİK, Fırat ÇİÇEK, Sinem FERHAT, Salih EKİCİ, Yusufhan GÜLER, Kemal KAPLAN, Ece KARAKAPTAN, Sezgin KOÇ, Nihal ŞENTÜRK, Levent ÖNÜR, Sinem ÖZYÜREK, Nebahat YILDIZ, Handan YILMAZ

Süre: 75 dk

---------------------------------------------

KUZEY IŞIKLARI

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU

FATİH REŞAT NURİ SAHNESİ

14 Mayıs Cumartesi, 14:00

Galatasaray Üniversitesi Tiyatro Topluluğu 1994-1995 sezonunda kuruldu. Üniversitenin öğretim görevlilerinden Nami Başer başkanlığında kurulan topluluğun ilk oyuncuları kendi aralarında atölye çalışmaları yaptılar ve EugèneIonesco'nun Kral Ölüyor adlı oyununu çalıştılar. Daha sonraki yıllarda profesyonel bir çalıştırıcının yönlendirmesine ihtiyaç duyuldu; 1995-1996 ve 1996-1997 sezonlarında Serhat Akkaş'la, 1997-1998 sezonunda ZahraBastion'la, 1998'den 2002'ye kadar da Aziz Sarvan'la çalışıldı. 2002 senesinden itibaren ise atölye çalışmalarını topluluğun deneyimli üyelerinin yönetiminde sürdüren topluluk, 1995 yılından bu yana birçok önemli tiyatro oyununu sahneledi, önemli metinlerin çevirilerini ve tiyatro uyarlamalarını yaparak Türk tiyatrosuna kazandırdı. Bu öncü tavrıyla, kısa sürede üniversite tiyatro toplulukları arasından sivrilen ve önemli bir yer edinen GSÜTT aynı zamanda bu süre içerisinde bir çok tiyatro festivaline katıldı ve ödüller kazandı.

1927'de Brüksel'de, 28 Ekim'i 29 Ekim'e bağlayan gecede üç kişi bir otelin lobisinde sohbet etmektedirler. Gece birinin nişanlısından beklediği telefon, diğerinin beklediği bilimsel keşif ve sonuncunun beklediği ölüm ile farklı bir şekil almaya başlar. Yedi saatlik maceraları zamandan ve mekandan koparak boyutlar ve zamanlar arası yepyeni bir düzleme geçer. Yedi saatlik bu süreç kimsenin bir sonuca varmasına yetmez, ama biz yine de cevaplara ulaşırız.

Yazan: Paul Pourveur

Çeviren: Şaban Ol

Yöneten: Hakan Akgül

Dekor: Ekip Çalışması

Kostüm: Beste Modaevi

Dramaturg: Ekip Çalışması

Işık: Cem Mine

Müzik: Cem Mine

Koreografi: Ekip Çalışması

Oyuncular: Berk Çetin, Ezgi Naz Muti, Nihan Özcan, Tuba Dağılgan, Yasemin Kır

Süre: 90 Dakika

------------------------------------------------- 

TARTUFFE

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU

FATİH REŞAT NURİ SAHNESİ

14 Mayıs Cumartesi , 19.00

Galatasaray Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, Galatasaray Üniversitesinin kurulmasından bir sene sonra yani 1994-1995 sezonunda kuruldu. Üniversitenin öğretim görevlilerinden Nami Başer başkanlığında kurulan topluluğun ilk oyuncuları kendi aralarında atölye çalışmaları yaptılar ve EugèneIonesco'nun Kral Ölüyor adlı oyununu çalıştılar. Daha sonraki yıllarda profesyonel bir çalıştırıcının yönlendirmesine ihtiyaç duyuldu; 1995-1996 ve 1996-1997 sezonlarında Serhat Akkaş'la, 1997-1998 sezonunda ZahraBastion?la, 1998'den 2002'ye kadar da Aziz Sarvan'la çalışıldı. 2002 senesinden itibaren ise atölye çalışmalarını topluluğun deneyimli üyelerinin yönetiminde sürdüren topluluk, 1995 yılından bu yana birçok önemli tiyatro oyununu sahneledi, önemli metinlerin çevirilerini ve tiyatro uyarlamalarını yaparak Türk tiyatrosuna kazandırdı.

Orgon dindar bir adamdır ve kilisede tanıştığı din maskesi kullanan bir düzenbaz olan Tartuffe'u evine alır. Tartuffe?e karşı akıl almaz bir inanç ve saygı beslemektedir ki evinin neredeyse tüm yönetimini ona bırakır. Hatta başka birini sevmekte olan kızını da Tartuffe ile evlendirmek ister. Ev ahalisinin gayretleriyle sonunda düzenbazın foyası ortaya çıkar fakat Tartuffe'den kurtulmak o kadar kolay olmayacaktır.Dinin çıkarlar doğrultusunda eğilip, bükülmesini ve kötüye kullanılmasını eleştiren oyun, aynı zamanda insan içindeki ikiyüzlülüğe ve kötülüğe dikkat çeker. Bunu yaparken aynı zamanda toplum içindeki iktidar ilişkilerini ve iktidar sahiplerinin hatalarını irdeler.

Yazan: Moliere

Çeviren: Şehsuvar Aktaş

Yöneten: Emirhan Altunkaya

Dekor: Ekip Çalışması

Kostüm: Beste Modaevi

Dramaturg: Ekip Çalışması

Işık: Eren Kürklü

Müzik: Eren Kürklü

Koreografi: Ekip Çalışması

Oyuncular: Can Özgü, Cem Mine, Ecem Kırmızıtoprak, Ezgi Naz Muti, Fatih Marchal, Göksu Işık, Mete Han Çetiner, Samet Acar, Tuba Dağılgan

Süre: 80 Dakika

-------------------------------------------------------------------

ROSENCRANTZ VE GUİLDENSTERN ÖLDÜLER

DOKUZ EYLÜL MÜHENDİSLİK OYUNCULARI

FATİH REŞAT NURİ SAHNESİ

15 MAYIS PAZAR, 19.00

Topluluk 1998 yılında bir grup tiyatrosever tarafından Mühendislik Fakültesi altında kurulmuştur. Topluluk insanı odak noktasına almaktadır. Bireyden topluluğa, topluluktan tiyatroya felsefesiyle yıllar içinde birçok oyun çıkarmıştır.

Shakespeare'in Hamlet oyunundaki iki önemsiz karakter Rosencrantz ve GuildensternStoppard ile beraber tekrar canlandırılmıştır. Metnin genel yapısı itibari ile Hamlet metnine sadık kalınmış ve oyun her ne kadar absürt olsa da klasik trajedi kalıplarından ayrılmaz. Metinde Hamlet oyununun arka planını yani Rosencrantz ve Guildenstern?in orijinal oyunda sahnede olmadığı anlar anlatılır. Paranın sürekli tura gelmesinin sonucunda klasik determinizme inanan bu iki insan varoluşçuluk düşüncesi ile beraber birçok düşünce anlayışını sorgulamaktadır. Stoppard şöyle der "Öleceklerini bildikleri halde İngiltere'ye gitmeleri sıradan kişileri evrensel yapan bir trajedidir." Metnin odak noktası da bu bağlamda insanların ölümleri ile hayatlarını anlamlandırmak istemesinin ironik bir sorun olduğudur.

Yazan:Tom STOPPARD

Çeviren: M. Hamit Çalışkan

Yöneten: Atakan Yalçı, Nuriye Perişan

Dekor: Dokuz Eylül Mühendislik Oyuncuları

Kostüm: Dokuz Eylül Mühendislik Oyuncuları

Işık: Güney Coşka

Müzik: Atakan Yalçı

Oyuncular: Elif Acar,Ceren AsılkefeliEce ÜnlüGaye DelgenGündüz SeyhanPelin KasapAhmet Ziya ŞişmanAslı TezelAslıhan ÇekiçBahadır DumanDüzgün GüneşNesil ÇavuşoğluEmine ErsoySerjen ÇelikoğluMert Yeşildal,Melike TüysüzEcem Şevval BayçoraNazlıcan Arslan

Süre: 110 dk

--------------------------------------------------------------

ROMULUS

KADIKÖY HALK EĞİTİM MERKEZİ  DENEME SAHNESİ

FATİH REŞAT NURİ SAHNESİ

16 Mayıs Pazartesi, 19.00

1970 yılında kurulmuş olan Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi değişen, gelişen, yenilenerek yaşayan bir amatör tiyatro topluluğudur. Oyun çalışmalarının yanısıra diğer sanat dalları, felsefe ve edebiyatla da ilgilenir. Sorgulamayı ve sorgulatmayı, farklı bakış açıları kazandırmayı ve farkındalık yaratmayı kendine görev bilmiştir.

Oyun, yüzyıllar boyu kendi halkına ve başka halklara zulmetme geleneğine sahip bir imparatorluğun başına, her şeyin farkında ve bunu sonlandırmaya niyetli bir imparatorun geçmesiyle başlayan çöküş sürecinin son iki gününü anlatmaktadır.

Yazan:FriedrichDürrenmatt

Çeviren:        Vural ÜLKÜ

Yöneten:       Kadir ÖZDEN

Dekor:           Ekip ÇALIŞMASI

Kostüm:        Ekip ÇALIŞMASI

Işık:                İlkim KESER

Müzik:           Atakan GÖZEL

Koreografi:   Ayşegül İNAN

Oyuncular:   Murat İKİNCİ , Sinem ÖZGAR , Cansu AYDIN , Volkan ÖZTÜRK , Burak ARIĞ , Bulut ÖZTÜRK ,Canan Mamak GÜÇBİLMEZ , Yağmur ÇAKAN , Berkay YALÇIN ,Kadir ÖZDEN , Turhan KAYA

Süre:  110 dakika

------------------------------------------------

OLEANNA  / DERS

İBB Şehir Tiyatroları Genç Tiyatro

Fatih Reşat Nuri Sahnesi

17 Mayıs Salı, 19:00

Amerikalı yazar David Mamet tarafından 1980 li yıllarda yazılan oyun, 40'lı yaşlarında bir akademisyen olan John ile 20'li yaşlarındaki öğrencisi Carol arasında geçen bir güç savaşını anlatır. Carol, kırık notunu düzeltmesini istemek için gittiği hocasının odasına, 1 ay ve sonra 1 hafta arayla 2 kez daha gider. Böylece 3 bölüme ayrılan konuşmalarında, bazen satranca bazense düelloya dönüşen ve giderek artan psikolojik şiddet, sonunda yerini fiziksel şiddete bırakır. Ezici gücü elinde bulundurmanın dönüştürücü etkisinin, idealizm ve gerçekler çatışmasının bolca vurgulandığı bu oyun, eğitim sistemini, etik değerler ve zaaflar paradoksunu trajik biçimde sorgulatıyor.

Yazan: David MAMET

Çeviren: Ali H. Neyzi

Yönetmen: Ümit Bülent Dinçer

Yardımcı Yönetmen: Volkan Öztürk

Yönetmen Yardımcısı: Buğra Can Ildırışık

Dekor Ve Kostüm Tasarımı: Hacer Duran

Müzik Tasarımı ve Müzisyenler: Ümit Bülent Dinçer (Kajon- AquaDrum),  Alev Ergen (Kontrbas-Vokal)

Stüdyo Kayıt ve Mix-Mastering: Kadir Arlı

Işık Tasarımı: Zabit Erol

Efekt Tasarımı Ve Uygulama: Harun Özdamar, Kadir Arlı

Oyuncular: Nilay Yazıcıoğlu, Ümit Bülent Dinçer

Afiş Tasarımı: Volkan Öztürk

Afiş Fotoğrafı: Nilay Yazıcıoğlu

Süre: 75 dk.

 -----------------------------------------------------

KOMİK PARA

İBB Şehir Tiyatroları Genç Tiyatro

Fatih Reşat Nuri Sahnesi

18 Mayıs Çarşamba, 19:00

Henry Perkins sıradan bir muhasebecidir. Akşam Henry işten dönerken çantalar karışır ve çantasında 730 bin pound para bulur. Evde onu bekleyen karısı Jean, Henry için bir doğum günü sürprizi hazırlamaktadır. Bu doğum günü için aile dostları Betty ve Vic de davetlidirler. Henry para dolu çanta ile eve gelir ve macera başlar. Hemen uçak biletleri alınır ama eve Henry'i görmek için bir dedektif gelir. İşler karışır.

"Genç oyuncu arkadaşlarımın enerjileriyle eğlenceli bir oyun yapmak istiyordum. Ray Cooney, ElisaSaghi, Philip King oyunlarını inceledim, içlerinde en çok beni etkileyen "Komik Para" oyunu oldu. Çünkü bu oyunda sıradan insanın para uğruna neler yapabileceği güzel bir dolantıyla komik -ama çok komik- anlatılıyordu. Bu oyun insanın para için nelerden vazgeçebileceği -cinsel kimliği dahil- en yakınındaki insanları bile nasıl satabileceğini -karısı dahil-, insanın akla hayale gelmeyecek yalanlar uydurabileceğini komik bir şekilde anlatılıyor."

Yazan: Ray Cooney

Çeviren: Haldun Dormen

Yönetmen: Özgür Atkın

Yönetmen Yardımcısı: Can Alibeyoğlu 

Dramaturg: Dilek Tekintaş 

Işık Tasarım: Osman Aktan 

Kostüm: Onur Uğurlu 

Dekor: Sırrı Topraktepe 

Asistan:Hasip Tuz

Oyuncular: Nurdan Kalınağa, Can Tarakçı, Emrah Derviş Soylu, Ada Alize Ertem, Hüseyin Kefeli, Can Alibeyoğlu, Özgür Atkın, Hasip Tuz

 ------------------------------------------

Gaziosmanpaşa Sahnesi

KANLI NİGAR

Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi

Gaziosmanpaşa Sahnesi

9 Mayıs Pazartesi, 19:00

Küçükçekmece Belediyesi ait olan Cennet Kültür ve Sanat Merkezi?nin MEB onaylı uygulamalı tiyatro kurs programıdır.

Nigar'ın evi yanmıştır. Sermaye kızları ile kiralık ev aramaktadır. Kavuklu ona bir ev bulur. Nigar'ın eski müşterileri eve gelmeye başlarlar. Yaşamı boyunca erkeklerden çok çekmiş olan Nigar, tanıştığı adamlara çeşitli tuzaklar kurar. Onları zor durumlara sokarak eğlenir. "Kadını fendi erkeği yendi!" düşüncesi, dramatik bir işlemeyle ön plana çıkarılır.

Yazan: Sadık Şendil

Yöneten: Kerem Gökçer

Dekor: Volkan Kumkumoğlu

Kostüm: Görkem Çolak

Işık: Mehmet Balcı

Müzik: Cem İdiz / Anonim

Koreografi: Kerem Gökçer

Oyuncular: Vedia Keçeli, İsmail Yaylı, Tahsin Özgül, Görkem İlhan Çolak, Melis Açıkel, Ahmet Efe Yaşar, Umut Tok, Ercan Birsin, Zeynep Kuroğlu, Yasemin Cin, Yasemin Ersoy, Serhat Sağlam, İnan Sarsılmaz, Umut Siler, Mithat Dalgıç, Harun Tımar, Meltem Aydın, Kemal Demirkaya, Nursel Balta, Fatih Erbaş, Ezgi Demirkılıç

Süre: 120 dakika

---------------------

SİNYAL SESİNDEN SONRA

İstanbul Üniversitesi Gösteri Sanatları Klubü

Gaziosmanpaşa Sahnesi

10 Mayıs Salı, 19:00

BATMAKTA OLAN BİR STÜDYODA İŞLENEN SIR DOLU CİNAYETTEN SONRA STÜDYODAKİLERİN, STÜDYOYU KURTARMA ÇABASI MÜZİKAL OLARAK ANLATILMAKTADIR.

 Yazan: GÖRKEM ÖZGE AKILEVİ, DOĞAN ŞÜKRÜ ARABACI

Yöneten: GÖRKEM ÖZGE AKILEVİ

Dekor: GÖSTERİ SANATLARI KULÜBÜ OYUNCULARI

Kostüm: GÖSTERİ SANATLARI KULÜBÜ OYUNCULARI

Işık: FATİH TEZEL, OĞUZ CANBOLAT

Müzik: DOĞAN ŞÜKRÜ ARABACI

Oyuncular: GÖRKEM ÖZGE AKILEVİ, DOĞAN ŞÜKRÜ ARABACI, MAHİR ERGİN, ÖZLEM AĞÇİÇEKOĞLU, İBRAHİM MİZAN KAHYAOĞLU, İREM UZUN, EZGİ BÜYÜKDAĞ, GİZEM DEMİR, NACİYE KURTULUŞ, OĞUZ BALAMİR, İBRAHİM KOÇ, KAAN DAĞLIOĞLU

Süre: 120 DK.

----------------------------------------------------

BEN RUHİ BEY NASILIM

Karavan Sanat Tiyatrosu

GAZİOSMANPAŞA SAHNESİ

11 Mayıs Çaşamba, 19:00

Beş yıl önce Murat Nukar tarafından Kütahya da kurulan ve şuan da İstanbul da devam eden özel bir Tiyatrodur.

Ruhı Bey, ölüm- yaşam ikilemini sorgular, sorguladıkça da bunalır ve bu ikilemi bir oyuna dönüştürür

Yazan: Edip Cansever

Yöneten: Murat Nukar

Dekor: K.S.T

Işık:HosseinMoradnazhad

Müzik:HosseinMoradnazhad

Koreografi: Murat Nukar

Oyuncular: Murat Nukar - Halil Döner- Yagız Akkaya- Ferdi Uysal- Selin İşcan - Merve Meryem Topçu- Samer Zakir Can- Hakan Ergöçmen

Süre: 80 dakika

------------------------------------------------

KUŞ ALBAY

Edirne Sanat Evi Tiyatro Topluluğu

GAZİOSMANPAŞA SAHNESİ

12 MAYIS PERŞEMBE, 19:00

Oyun savaş sırasında, Balkan dağlarında belirsiz bir yerde... Ne ilaç ne yatak çarşafı, ne doğru dürüst yiyecek, giyecek" hiçbir şeyin olmadığı, manastırdan bozma bir psikiyatri kliniğinde geçer. Kaderlerine terkedilmiş ve donmamak için aynı odada birlikte kalmak zorunda olan ilginç ama zararsız altı deli ve yine onlar kadar ilginç olan doktor... Ve bir sabah manastırın bahçesine gökten bir sandık düşer... İç içe geçmiş halkların birbiri içine dal budak salmış kültürlerin vatanı Balkan Yarım Adası'nda akıl sahiplerinin başaramadığı bir arada yaşayabilme durumunun, delilerce başarılmasının, insanın büyük bir hayal ve paranoya da olsa harika bir dünyayı arayışının [Trajikomik] öyküsü.

Oyun Adı: Kuş Albay

Yazan: Hristo Boycev

Çeviren: Hüseyin Mevsim

Yöneten: Ozan Dönder

Dekor: Gencay Adıgüzel, Kadir Ev

Kostüm: Merve Kaya, Türkü Neval Köse

Dramaturg: Nusret Subuhan

Işık: Tayfun Karataş        

Müzik: funda Erkul  

Koreografi: Ozan Dönder.

Oyuncular: Türkü Köse, Fatih Duran, Ömer Yağar, Merve Kaya, Funda Erkul, Ozan Dönder, Yusuf Bakır, Ahmet Kula, Nusret Saluban

Süre: 105 dakika

------------------------------------------ 

HAYVANAT BAHÇESİ MASALI

SEMPATİYATRO

GAZİOSMANPAŞA SAHNESİ

13 Mayıs Cuma, 19:00

2009 yılında İzmir'de kurulan S*empatiyatro kurulduğu günden bugüne birçok atölye çalışması yapmış ve ardından yaz sezonlarında oyunlar sahnelemiştir. Tiyatro bünyesinde çıkan oyunlardan bazıları şunlardır; Otogargara, Haybeden Gerçeküstü Aşk, Bize Bir İlaç Lazım, Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü? Sıçan, Hayvanat Bahçesi Hikayesi, Bana Bir Şeyhler Oluyor.

Hayatını sorgulamadan yaşayan, maddi geliri orta düzeyde ve bir yayın şirketinde yöneticilik yapan bir adam: Peter.

Hayatın yorduğu, maddi düzeyi iyi olmayan, topluma göre farklı yaşayan ve insanlarla faydalı diyaloglar kurabilmek isteyen bir başka kişi: Jerry.

Hayvanat Bahçesi Hikayesi, bu iki ayrı uçta olan adamı bir parktaki bank'ın üzerinde bir araya getiriyor. İkisinin kurduğu diyaloglar kendilerinin ve hatta toplumun eksik kalmış yönlerini ironik bir biçimde gözler önüne seriyor. JerryPeter'ı kendi seviyesine çekerek, aslında onun içindeki hayvani yanı da ortaya çıkarmaya çalışıyor ve farklı bir sona yaklaşıyorlar. Ve asıl soru: ''Hayvanat bahçesi'nde ne oldu?''

Yazan: Edward Albee

Çeviren: İbrahim Keskin

Yöneten: Tugay KAYAN - Nizamettin BOZDEMİR

Dekor: Özge OKTAY

Kostüm: Özge OKTAY

Dramaturg: Nizamettin BOZDEMİR

Işık: Ersin DEMİREL

Müzik: Marilyn Manson (Oyunda özgün müzik kullanılmamaktadır.)

Koreografi: Özge OKTAY

Oyuncular: Tugay KAYAN, Nizamettin BOZDEMİR

Süre: 60 dakika

----------------------------------------------

KEŞANLI ALİ DESTANI

Kadıköy Tiyatro Oyuncuları

GAZİOSMANPAŞA SAHNESİ

14 Mayıs Cumartesi, 19:00

Ali, kendi halinde bir kenar mahalle delikanlısıyken işlemiş olduğu bir cinayetten ötürü (aslında cinayeti işleyen kendisi değildir) namlı bir kabadayıya dönüşür.

Bu sırada Sinekli Dağ'da (oyunun geçtiği mahalle) başlamış olan kargaşanın durması için mahalle sakinleri Ali'nin dönüşünü sabırsızlıkla beklemektedirler

Ali?nin hapisten çıkıp mahalleye dönmesiyle olaylar birbiri ardına gelişir.

Uyarlama& Reji: Ekip Çalışması

Oyuncular: Atakan Gözel, Barış Sönmez, Betül Kurtulan, Büşra Palancı, Derviş Genç, Duygu Kutlu, Emre Cingöz, Eren Oğur, Ezgi Keskin, G. Can Yıldırım, Gökhan Güneş, Güler Aşık, Faruk Ökenli, Hasan Arslan, Hasan Avdan, Hatice Düştegör, Hikmet Uçarkuş, Kevser Çığrıkcı, Melis Günden, Mithat Can Met, Oya Dursun, Ozan Keleş, Özge Yüksel, Serkan Akpınar, Sıla Erkan, Suat Akbaş, Taner Kayar, Timuçin Balioğlu, Volkan Efir.

Süre : 2 saat 15 dakika.

------------------------------------------- 

KABARE

İnger Tiyatro Grubu

GAZİOSMANPAŞA SAHNESİ

15 Mayıs Pazar, 19.00

2005 Yılında kurulduk bu sene 13 kişilik bir kadrosuyla her sene şartlar elverdikçe yeni oyunlar sahnelemektedir.

Oyun Devekuşu Kabare ve Otogargara isimli oyunlardan alınan 6 farklı skeçden oluşturulmuştur. 

Yazan: Haldun Taner / Ahmet Gülhan / Zeki Alasya

Yöneten: Aras Nas

Dekor:ArenSemerciyan

Kostüm: Pelin Dülgeroğlu

Dramaturg: Aras Nas

Işık:RupenAsigigan

Müzik:Melani Bal

Oyuncular: Aras Nas, Arda Asigigan, ArenSemerciyan, Narod Maraşlıyan, Pelin Dülgeroğlu, Aren Sağbaş, Nadin Mığdıs, Clara Altıparmak, Sera Çakmakçı, Garen Nazaretyan, Arden Akbaş, Serdar Arzuman, Diyana Çilingaryan.

Süre:120 dakika 

--------------------------------

LÜKÜS HAYAT

MEF ÜNİVERSİTESİ

GAZİOSMANPAŞA SAHNESİ

17 Mayıs SALI  19.00 

Yazan

: Ekrem Reşit Rey

Müzik

: Cemal Reşit Rey

Yöneten

: Tolga Yeter

Yardımcı Yönetmen

: Orhan Erhan Yıkılmaz

Sahne-Kostüm Tasarımı

: Tolga Yeter

Korrepetitor

: Eda Atabek

Koreografi

: Esin Gedikoğlu-Furkan Aktaş

Süre

: 2 SAAT 30 DK.

Oyuncular:

Rıza: Enes Sutaş

Zeynep: Gülşah Döner

Fıstık: Göktuğ Danışmanlı

Belkıs: Burcu ilki/ Seray Yılmaztürk

Ruhi: Samet Görgün

Şadiye: Esra Tekin/ Yağmur Tetik

Memiş: Görkem Ergin

Atıfet: Gizem Aydoğmuş

İrfan: Eyüp Yasuntimur

Nüveyre:Öznür Şahin/ Berfin Çağlayan

Şevket: Mert Mustafa Aladağ

Lütfiye: Berfin Yeksan/Duygu Bek

Zonguldaklı Rıza: Barış Kozak

Tosun: Onur Efe

Delikanlılar: Burak kaya, Cenk Arslan, Cem Ildız, Furkan Aktaş

Kızlar: Burcu Önal, YuletEcehanDöşkaya, Özge Manav, Esin Gedikoğlu 

Konusu: Lüküs Hayat'ın konusu, külhanbeyi bozuntusu, hırsız

Rıza'nın, bir "kostümlü balo'da" Zonguldaklı zengin Rıza Bey sanılması ve bubalo sırasında kendini "lüks hayat cereyanı'na" kaptırması üzerine kuruludur:Ruhi Bey'le eşi Belkıs Hanım İstanbul Kadıköy'deki köşklerini Zonguldaklızengin Rıza Bey'e satmak istemektedirler. Belkıs Hanım, Rıza Bey'in gözünükamaştırmak ve köşkü kendisine satabilmek için akşamyapılacak olan "kostümlü balo'ya" onu da davet eder. Belkıs Hanım?ın bir düşüncesi de, bu

balo sırasında, kız kardeşi Nesrin'le Rıza Bey'in arasını yapmak ve evlenmelerini sağlamaktır. Bu arada Belkıs Hanım'ın amcasının kızı Mısır'daki Atıfet de o gün İstanbul'a gelmektedir. Köşkün hizmetçisi Şadiye, Atıfet'in köşke geleceğini kardeşleri külhanbeyi bozuntusu, hırsız Rıza'yla Fıstık'a bildirir. Plan, Rıza'yla Fıstık'ın balo akşamı köşke gizlice girmeleri ve Atıfet'in elmaslarını çalmaları yönündedir. Rıza, sevgilisi Zeynep'e planı anlatır ve akşam Fıstık'la birlikte köşke gider; ancak yolu şaşırdıklarından, Rıza'yla Fıstık kendilerini ev sahipleriyle konukların arasında, baloda bulurlar. Herkes, Rıza?yı

külhanbeyi kostümüne bürünmüş Zonguldaklı, zengin Rıza Bey zanneder; Rıza da bu durumu bozmaz, "Rıza Bey'miş gibi gibi davranır. Gerçek Rıza Bey gelince de, köşkün hizmetçisi Şadiye, Rıza Bey'i kömürlüğe kilitler. Eser, Rıza'nın, Rıza Bey sanıldığı balo ortamında sürer...

--------------------

INISHMAAN?IN SAKATI

Yeditepe Üniversitesi GSF Tiyatro Bölümü

Gaziosmanpaşa Sahnesi

18 Mayıs Çarşamba, 19:00

Oyun, doğar doğmaz anne-babası gizemli bir biçimde ölen Billy Claven'ın etrafında gelişir. Nedenini anlayamadığı bu olay, Billy'nin kendi hayatının anlamını çözmesi için de önemli bir sorun haline gelmiştir. Ebeveynlerinin Amerika'ya gitmek için denize açıldıklarında boğuldukları iddiası, Billy'e Amerika'ya giderek, onların gerçekleştiremediği yolculuğu yapmak ve kendisini İnishmaan Adası'ndan kurtarmak için iyi bir yol olarak görünür. Kimseye haber vermeden, o esnada komşu adada film çeken bir Amerikalı ekiple tanışmak için, balıkçı Babbybobby?nin kayığıyla karşıya geçer. Oyun, en küçük haberin bile, büyük bir olaya dönüştüğü bu adada Billy'nin ölmüş olma ihtimalinin duyulması ve tam o esnada Billy'nin İrlanda'ya geri dönmesiyle devam eder. Yaşanacak yerin İrlanda olduğuna karar veren ya da gidecek başka bir yeri olmadığı için İrlanda?ya geri dönen Billy, hayatını ertelemekten ve yalnızlıktan usanmıştır, bu yüzden harekete geçer.

Yazan: Martin McDonagh

Çeviren: Ahmet Levendoğlu

Yöneten: A. Bülent Acar

Dekor: Meltem Yıldırım, Baransel Gürsoy

Kostüm: Meltem Yıldırım

Dramaturg: Zerrin Yanıkkaya

Işık Tasarımı: Baransel Gürsoy

Oyuncular: Baransel Gürsoy, BirnilSarıkaş, Çağhan Süzgün, Doğuş Çelik, Fuat Özsavaş, Gizem Taş, Gülşah Uçar, Rana Büyükyılmaz, Seçil Elçin, Üzeyir Ulus

Süre: 2 saat 15 dakika

 --------------------------------------------- 

MAKİNE

OSMANGAZİ BELEDİYE TİYATROSU

GAZİOSMANPAŞA SAHNESİ

19 Mayıs Perşembe, 14:00

2006 yılında kurulan Osmangazi Belediye Tiyatrosu düzenli olarak ayda iki ya da üç kez yetişkin oyunu sahnelemektedir. Aynı zamanda yaşa uygunluk esasında hazırlanan çocuk oyunu her hafta düzenli olarak sahnelenmektedir.

Hacı Bey emeklilik ikramiyesiyle aldığı otomobili taksi olarak çalıştırmak ister. Elden düşme aldığı otomobil ona para kazandırmak yerine her geçen gün daha çok masraf çıkarır. Biriken borçlar karşısında ne yapacağını şaşıran Hacı Bey'e, taksi için tuttuğu şoför Aziz "onu bu kurt kapanından kurtaracağını" söyleyerek bir öneride bulunur.

Hacı Bey?in, eşi Nuriye Hanım, çocukları Oya ve Afif?ten oluşan dünyası Aziz'in önerisinin gerçekleşmesiyle karmakarışık olur. Hacı Bey'in ailesi, Avrupa'dan dönen Hacı Bey'in kardeşi Muazzez, evi satın alan sigorta memuru Mücteba Ali Birinci ve Aziz'in eşi Necla'dan örülü dünya bize 1950li yılların fotoğrafını sunar.

 

Yazan: Cevat Fehmi BAŞKUT

Yöneten: Nurdan ÖZGÜR

Dekor: Muammer TAŞSEVEN

Kostüm: Nuray KAZDAL

Işık: Hacer AŞIK

Oyuncular: Şeyda UYAR GÖNÜLKIRMAZ, Zafer ÇEKİÇ, Funda AYDIN, Murat ALEMDAROĞLU, Necla AKMAN, Semih ARIKAN, Duygu VURAN, Üveyis Türkeş ÖZKILIÇ

Süre: 1 saat 30 dakika

-------------------------------------------- 

LACİVERT GÖLGELİ ADAMLAR

Tiyatro Yansıma

GAZİOSMANPAŞA SAHNESİ

19 Mayıs Perşembe, 19:00

Hayatında maddi ve manevi ne varsa hırsızlar yüzünden elinden alınmış bir adamın evine geldiği esnada hırsızlık yapmaya girmiş bir genci suçüstü yakalaması ile aralarında geçen Psikolojik bir iç hesaplaşmayı anlatıyor.

YAZAN-YÖNETEN: Erkay Yavuz

SES-IŞIK:Boğaçhan Özer

DEKOR: Yansıma Atölye

MÜZİK: Alp Tuğhan Taş

OYUNCULAR: Erkay Yavuz, Alp Tuğhan Taş

Süre: 2 saat

 


Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.504,53 32,2053 35,1156 10.369,87