17 Mayıs 2024 Cuma

101 Şehit ve Gazi Yakını Eyüp Sultan'da

101 Şehit ve Gazi Yakını Eyüp Sultan'da

Bayrak için, Vatan için, Ezan için, Alah Rızası için gözünü kırpmadan Gostivar'dan, Kalkandelen'den, İskodra'dan, Sırbistan'dan, Kosova'dan, Arnavutluk'tan Bosna'dan, Dragaş'tan kısacası Balkanlar, Rumeli'den gelip can veren neslin torunları 2 Mayıs 2016 Pazartesi Eyüp Meydan'ında Gostivarlılar Derneğimiz aracılığı, Eyüp Belediyesinin katkıları ile Mehteranla karşıladığı "Vatanınıza Hoş Geldiniz" program ile başladı.

Gostivarlılar Derneğimiz adına Başkan Orhan Sipahi, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Balkanlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. Erol Tufan, Cengiz Aydın, Fatih Sipahi, Üyelerimiz Kemal Kurtoğlu, Necmi Türkoğlu, Hamdi Öztaş, Nuri Kalan, Necmettin Süzer, Gostivarlılar Derneği Kadıköy Şube Başkan Yardımcısı Hasan Güler, Recep Kulak, Üye ve Gönüllülerimizle birlikte, Yukarı Banisa Muhtarı, 

Tek Rumeli Tv Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Baykal, 

Program Sorumlusu Sayın Ferudun Cesur, ve Faruk Elmalı, Eyüp Belediye Basın Yayın Müdürümüz Sayın Fatih Sanlav,

Karşılama Programına Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İBB Meclis Üyesi İsmail Hakkı Turunç, Akparti Eyüp İlçe Başkanı Yardımcıları Ömer Sever, Recep Çelik ve Yönetim Kurulu, vatandaşlar katıldı, katılımcılara Eyüp Belediyesi Kavurmalı Pilav ikram etti;

Balkanlar'dan gelen misafirlerin program kapsamında Çanakkale ve Ankara'yı da gezeceklerini söyleyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Balkanlar?dan gelen torunlar ve çocuklar yarın da Çanakkale'de olacaklar. Bizlerde bu akşam onları İstanbul'da Eyüp'te ağırlıyoruz. Dualar ettik. Onların dedelerinin savaştığı topraklarla buluşmalarını ve ruhlarını şad etmelerini sağlayacağız. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Biz de Eyüp Belediyesi olarak bu projenin bir kenarından tuttuk. Rabbim tüm gayretlerimizi sonuçlandırır inşallah. Herkese teşekkür ediyorum tekrar, sağolun" diye konuştu.
"İlkler Herzaman İz Bırakır"
Proje koordinatörü Feridun Cesur, "101 şehit ve gazi yakınının Türkiye'ye gelmesi üzgünüz ki 101 yıl sonra oldu. Ama sevinçliyiz ki Eyüp Belediye Başkanımız Remzi Aydın ve ekibi ilk defa görüşmemizde bizi kabul etti. Projemizi anlattıktan sonra biz size destek vereceğiz dediler. Bu anlamda Başkanımız Remzi Aydın'a çok minnettarız. Sadece Eyüp Belediyesi değil Çanakkale Valiliği'nin de çok yardımları oldu. Sonrasında Ankara'ya geçeceğiz ve Ankara Büyükşehir Belediyesi de aynı şekilde yardımcı oldu bize. Ancak ilkler her zaman iz bırakır, Eyüp Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Balkanlar'dan Doğru bir niyet, doğru bir hedef ve doğru bir yürek ile Çanakkale buluşması gerçek bir vefa ve kardeşlik yansımasıdır. Geçmişi unutulmuş sayfalarda değil bu güne bu zamana bu çapa ve bu nesile tanıtmak! İşte gerçek bir faaliyet. Emeği geçenleri tebrik ediyor çabalarını takdir ediyoruz.  

Hoş Geldiniz Sefalar Getirdiniz.
Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.466,18 32,2656 35,0918 10.189,06