16 Mayıs 2024 Perşembe

3. Balkan Göç Kongresi Sona Erdi

3. Balkan Göç Kongresi Sona Erdi

Rumeli Balkan Federasyonu ve İstanbul Üniversitesinin birlikte düzenlediği 3. Uluslararası Balkanlar ve Göç Kongresinde tebliği sunuldu. İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Faik Öztrak, Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Özcan Pehlivanoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Rumeli Balkan Federasyonu  eski Başkanı Süheyl Çobanoğlu bir çok Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Yöneticisiyle akademisyenlerin ve vatandaşların katılımıyla açılışı yapılan sempozyum üç gün sürdü.

Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Akparti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, birçok Akademisyen, Bilim adamının katkı sağladığı kongre tarihimize verimli, ışık tutacak anlatım ve tespitlere tanıklık etti.

 Rumeli Balkan Dernekler Federasyonu ve İstanbul Üniversitesinin birlikte düzenlediği 3. Uluslararası Balkanlar ve Göç Kongresinin açılış töreni sonunda Rumelili Duayen Sanatçımız Arif Şentürk ve program süresinde Murat Balkan kısa konserler verdi.

Programın son gününde katılan sanatçılarımızda programımıza renk kattılar.

Kongremize ilgi gösterip davasına sahip çıkan tüm Rumeli Balkan Camiasına, bu etkinliği yapabilmemiz için büyük fedakarlıklar yapan İstanbul Üniversitesi rektörü hemşerimiz Yunus Söylet'e, İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr. Ali Arslan'a, Rumeli Balkan Federasyonumuza bağlı tüm dernekler ve onların değerli yönetimleri teşekkür etti.

Esenler Rumeli Derneği gençleri konferans boyunca lojistik destek sundu.

Rumeli Balkan Federasyonu Başkanı Ayhan Bölükbaşı; "3.Uluslararası Balkanlar ve Göç Kongremizin 2'nci Gününde'de Kongremize Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce Beyefendi Teşrif Etmişlerdir. Çok Yoğun Bir Katılımla Gerçekleşen 3 Gün Sonunda Değerlendirme Toplantısında çok önemli ve faydalı bir gün geçtiği konusunda tüm değerlendirme kurulunun ortak kararı olarak görülmüştür. Nezaket göstererek teşrif eden başta Sayın Bakanı'mız olmak üzere tüm yurt içinden, yurt dışından teşrif eden Değerli Hocalarımıza ve Katılımcılara sonsuz teşekkürler ediyoruz" dedi.

Rumeli Balkan Federasyonu tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Balkanlar ve Göç Kongresi sona erdi.

Emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.469,65 32,2244 35,0652 10.171,09