29 Nisan 2024 Pazartesi

Atatürk'ün Ruhuna Mevlid okutuldu, Muharrem Ayı Kutlandı

Atatürk'ün Ruhuna Mevlid okutuldu, Muharrem Ayı Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümün 76.yılında dualarla anıldı.

Muharrem Ayı, Aşure Günü, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Silah Arkadaşları ölümün 76. yılında dualarla anıldı. Gostivarlılar Derneği, Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhuna Kur'an-ı Kerim ve Mevlid okuttu.

   Gostivarlılar Dernek Merkezinde düzenlenen mevlid-e,Akparti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Tüfekçi, Cemal Memiş, Eyüp Sağlık Grup Müdürü Cezmin Hasanoğlu, Alibeyköy Merkez Mahalle Muhtarı Firdevs Kuş, Rutev (Rumeli Vakfı) Yönetim Kurulu Üyesi Tuncel Ertan, Rumeli Balkan Federasyon Başkan Yardımcısı Şani Serbest, Gostivar Derneği Kadıöy Şube Başkanı Sami Şenol ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tüm Balkanlılar Derneği Başkan Vekili Celal Şener, Eyüp Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Ayhan Uygur, Eyüp Rumeli Türkleri Derneği Eski Başkanı Hasan Yeniciler, Siyasi parti temsilcileri, Tüm Balkanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Gostivarlılar Dernek Yönetim Kurulu Üyelerimiz Yaşar Küçükvardar, Cengiz Cup, Hamdi Öztaş, Erdoğan Sipahi, Erkan Küçükvardar, Zülbahar Öztaş, Serkan Koç, Kerem Dehari, Erdal Şen, İbrahim Şen, Muhammet Gül, Cafer Koçbaşı, Gostivarlı, Alibeyköylü, İş adamlarımız, Dernek Üyeleri, Dernek Gönüllüleri katıldı.

Muharrem Ayı, Aşure Günü Atatürk ve silah arkadaşları için dua okumasının ardından Kuran-ı Kerim okundu.

Gostivarlılar Derneği Başkanı Orhan Sipahi yaptığı konuşmada, Muharrem Ayı, Aşure Günü, Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak ve Türk milletine emanet ettikleri değerlere sahip çıktıklarını belirtmek için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Düzenledikleri programa katılanlara teşekkür eden Sipahi şunları söyledi:

"Muharrem Ayı, Hicri Yeni Yıl, Aşure Günü, Gerek kendi milleti, gerek dünya milleti için korku kaynağı olmuş liderler unutulmaya yüz tutmuştur. Barışın simgesi olan Atatürk  ise tüm dünya liderlerinin takdirini kazanmıştır. Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde iç savaş ve kaos hakimdir. Emperyalist güçler aynı senaryoları ülkemiz için de uygulamak istemektedirler. Türk milleti olarak bizler 91yıldır hiçbir din, dil, mezhep ayrımı yapmadan yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz. Unutmasınlar ki Atatürk devrimleri ile yaşamış bizleri kimse yolumuzdan ayıramaz.Atatürk  demek özgürlük demektir, Atatürk  demek aydınlık demektir, Atatürkdemek vatanseverlik demektir,Atatürk  demek çağdaşlık demektir, Atatürk demek tam bağımsız bir Türkiye demektir. Ne mutlu Türk'üm diyene."

Muharrem Ayı, Hicri Yeni Yıl, Aşure Günü, Atatürk olan muhabbeti, sevgisi, minnettarlığı, farklı uygulamalarla ifade ediliyor. Bu düşüncelerle bu etkinliği organize edenlere katkı sağlayan, başta Küçükvardar Dondurma'ya ikramlarını ve niyetlerinin kabulü için hazırlanmasında katkılarından dolayı, ve katılanlara Yönetim Kurulum adına çok teşekkür ediyorum, Allah Kabul etsin" dedi.

Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.432,41 32,4719 34,8805 9.763,37