29 Nisan 2024 Pazartesi

Bakan Furkan Çako'nun Samsun'dan Misafirleri Var

Bakan Furkan Çako'nun Samsun'dan Misafirleri Var

Görüşme esnasında 19 Mayıs Üniversitesi'nde Makedonyalı öğrencilerin eğitim görebilmeleri imkanları ele alındığı ve bu konuda yapılabilecek olan işbirlikleri hakkında görüşüldü.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş, Samsun - Bafra Belediyesi Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun - Havza Belediyesi Belediye Başkanı Av. Murat İkiz ve Mali Müşavirlik Genel Sekreteri Zekeriya Yapıcı'dan oluşan heyet Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako tarafından kabul edildi.

Görüşme esnasında 19 Mayıs Üniversitesi'nde Makedonyalı öğrencilerin eğitim görebilmeleri imkanları ele alındı ve bu konuda yapılabilecek olan işbirlikleri hakkında konuşuldu. Üniversite rektörü, Makedonya'lı öğrencilerin üniversitelerinde eğitim alabilmeleri için yardımcı olabileceklerini ifade etti.

Devlet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Bunun yanında misafir belediye başkanları ile de, Makedonya'daki belediyelerle yapılabilecekleri ortak işbirliği projeleri hakkında görüşüldü.



Samsun heyeti ile ayrıca, bölgelerindeki iş adamlarının Makedonya'da yatırım yapmaları için bakanlığımız ile ortaklaşa teşvik edici faaliyetlerin de yapılmasına karar verildi.

Görüşmede Türk Demokratik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gönül Bayraktar, Gençlik Kolları Başkanı Sait Aleivi ve TDP Üsküp Şube Başkanı Adem Bayram da yer aldı" ifadelerine yer verildi. 

Kaynak; Yeni Balkan Com

Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.439,53 32,3904 34,8015 9.992,45