5 Mayıs 2024

Balkanlı İmam Hatip Öğrencileri Abant'ta

Balkanlı İmam Hatip Öğrencileri Abant'ta

BESADER, İstanbul'daki İ.H.L.'de okumakta olan Balkanlı öğrencileri Abant'a götürdü.

          BESADER, 2012 AÄŸustos ayında Balkan ülkelerinden getirdiÄŸi ilköğretimi baÅŸarıyla bitirmiÅŸ olan 65 öğrenci ile bir yaz kampı gerçekleÅŸtirmiÅŸ ve bu öğrencilerin içinden seçilen 20 öğrenciyi ise Ä°stanbul'daki Ä°HL'lerine yerleÅŸtirmiÅŸti. Bu öğrenciler, üç aydan bu yana okullarına devam ederken aynı zamanda BESADER'in organize ettiÄŸi Türkçe takviye dersleri de almaktadırlar.  

              Uluslar arası Fatih Sultan Mehmet Anadolu Ä°HL'de okumakta olan öğrenciler yanında, Ä°stanbul Ä°HL, Çatalca Ä°HL, Çekmeköy Ä°HL, Gazi OsmanpaÅŸa Ä°HL'de okumakta olan öğrencilerin katıldığı Abant gezisi çoÅŸkulu bir ortamda gerçekleÅŸti.

          13.01.2013 Pazar sabah saat 08.30'da 2 otobüsle yola çıkan öğrencilere, üniversitelerde okuyan bazı Balkanlı öğrenciler ile bazı Türk öğrenciler de katıldı. Yolculukta, ilk önce kumanya olarak hazırlanmış yiyecekler öğrencilere dağıtıldı. Öğrencilerin okuduÄŸu ÅŸiir, fıkra, ilahi ve marÅŸlar eÅŸliÄŸinde neÅŸeli bir havada geçen yolculuÄŸun ardından saat 13.00'de Abant'a ulaşıldı. Burada öğrencilere BESADER tarafından yaptırılmış olan kışlık boyun atkıları dağıtıldı. Cemaatle eda edilen öğlen nazmının ardından öğrenciler karlar üzerinde doyasıya eÄŸlendiler. Daha sonra öğrencilere BESADER yöneticilerinin piÅŸirdiÄŸi ızgara ikram edildi. O kadar çok kar ve güzel bir göl manzarasını bir arada bulan öğrenciler,  kar Ã¼zerinde bolca fotoÄŸraf çektirdiler.

         AkÅŸam saatlerine kadar süren Abant gezisinden sonra öğrenciler Ä°stanbul'a döndüler.

( besader )

 

Ãœye GiriÅŸi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.390,60 32,3400 34,8790 10.237,02