19 Mayıs 2024

Belgrad Kitap Fuarı Düzenlendi

Belgrad Kitap Fuarı Düzenlendi

Belgrad Kitap Fuarına Gostivarlılar Derneği'nin Uluslar Arası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Hukuk Sorumlusu Av Erol Tufan Katıldı.

Avrupa'nın en eski kitap fuarlarından birsi olan Uluslararası Belgrad Kitap Fuarı'na bu yıl 20 ülkeden 897 yayıncı eserlerini sergilendi.

Fuarın bu dönem'ki onur konuğu Çin'di. Çin edebiyatını tanıtmak için Sırbistan'ın farklı şehirlerinde kültürel programlar öngörüldü.

Bu yıl İran kültürel Fuarlar kurumu'nun yanısıra , Kum dini bilimler merkezi'de eserlerini sergileyecek Bu merkezin kitapları İslam felsefesi, İslami medeniyeti ve modern islami düşünürlerin eserleri gibi konular hakkında oldu.

Fuara İran kültür ve İslami İrşad bakanlığı'ndan bir yetkili, İran'ın ''Onur Konuğu'' olma şartlarını görüşmek için Sırbistan'ın başkente geldi.

Uluslararası Belgrad Kitap Fuarı, her yıl Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleştirilen fuar. Balkanların en eski edebi etkinliklerinden olan fuara Sırbistan'daki tüm yayınevleriyle birlikte bölgedeki önemli birçok yayınevi katılıyor.

İlk Yugoslav Kitap Fuarı 1956 yılında Başkan Josip Broz Tito önderliğinde Zagrep'te düzenlenmiştir. Ülkenin en önemli yazarlarının katıldığı etkinlikte Yugoslav yayınevlerine ait 12.000 kitap ve Avusturya, Çekoslovakya, Hollanda, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Çin Halk Cumhuriyeti, Macaristan, Doğu ve Batı Almanya, Polonya, Romanya, Birleşik Devletler, SSCB ve İsviçre'den birçok yayınevlerine ait birçok kitap sergilendi. 

1957 fuarı modern bir fuar alanının inşa edildiği Belgrad'da gerçekleşti. 60 yerel ve 16 Avrupa, Amerika ve Asya ülkesinden 26 uluslararası yayınevinin yer aldığı fuarda fuarın katalog hazırlaması ve altı gün sürdü. Günümüzde fuar 8 gün sürmektedir.

59. Uluslararası Belgrad Kitap Fuarı, 26 Ekim- 2 Kasim tarihleri arasında kitapseverleri ağırladı.
Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.504,53 32,2053 35,1156 10.369,87