30 Nisan 2024 Salı

Erol Tufan Belgrad Kitap Fuarında

Erol Tufan Belgrad Kitap Fuarında

62. Uluslararası Belgrad Kitap Fuarı Açıldı

Gostivarlılar Derneği Balkanlar'dan Sorumlu Başkan Yardımcımız Av.Erol Tufan Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, bu yıl 62'ncisi düzenlenen Uluslararası Belgrad Kitap Fuarına yeni çıkardığı kitabı ile katıldı.

Belgrad 62.Uluslarası kitap fuarı salon 1'de '"Filip Vişniç" yayınevi standında Av Erol Tufan'ın kitabı sergilenmiş bulunmaktadır.

Sırbistan'ın başkenti Blgrad'da, bu yıl 62'ncisi düzenlenen Uluslararası Belgrad Kitap Fuarı açıldı.

Başkentteki Belgrad Fuar Merkezi'nde, "Anahtar kitaplarda" temasıyla açılan fuara, 500'den fazla yayınevi katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Avusturyalı yazar Karl Markus Gauss, Almanya, Avusturya, İsfiçre ve Lihtenştayn'ın "Dört ülke bir dil" temasıyla fuara dahil olduğunu ifade ederek, "Dil, insanları birbirinden ayırmak için değil, aksine birbirleriyle ve hatta kendileriyle iletişime geçebilmeleri için vardır." dedi.

Sırp akademisyen Miro Vuksanovic de dünyada 7 binden fazla dil kullanıldığına işaret ederek, "Fuarın yarım milyon kişi tarafından ziyaret edilmesini bekliyoruz. Bu yılki temalarımız arasında dili koruma konusunu da ele alacağız." diye konuştu.

Bu yılki fuar kapsamında, 2009 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Romanyalı yazar ve şair Herta Müller'in yanı sıra çok sayıda edebiyatçının kitapseverlerle buluştu.

Belgrad'daki kitap fuarı, 29 Ekim'de sona erecek.

Belgrad , Sırbistan Yazarlar Birliği (UKS) binasında Av Erol Tufan'ın kitabın tanıtımı yapılmıştır. 
Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.439,53 32,3904 34,8015 9.992,45