19 Mayıs 2024

Gostivar Kentinin İki Tarafını Bağlayan Yol Açıldı

 Gostivar Kentinin İki Tarafını Bağlayan Yol Açıldı 

Gostivarda ilk Köprü bu çalışma döneminde inşa edilecek

Gostivar kentinin Detal İmar Planı gerçekleşmesine başlandı. Dutlok yerleşim biriminden YNA sokağına geçiş sağlanacak. Bu plan ile Gostivar Belediye Başkanı'nın isteği ve kararlılığıyla gerçekleşecek proje 50 yıldır trafikte oluşan büyük sorunların giderilmesi hedefleniyor.

Öncelikle yolun ortasında bulunan dört binanın yıkılması, bundan sonra sokağın inşaat ruhsatı alınarak Dutlok yerleşim birimini YNA sokağına bağlayacak köprünün inşaatına başlayacak.

Çalışmaların akışının izlemek üzere Belediye Başkanı Nevzat Beyta, Şantiye şefi Başkim Hasani ve İmar yöneticisi Yeton Saliya ve yerleşim birimi sakinleri de katıldılar.

Belediye Başkanı: Bizim seçim etkinliklerimizin kapsamında Gostivar kentinde trafik ulaşımına çare bulacağımız da bulunmktaydı. Bunun için bugün kentin ana yollarından birini ouşturan sokağın açılışına başladık. Bu yol kentin en büyük yerleşim birimlerini, yargı kurumlarını, orta okulları, dağ köyleri Gonovica, Simnica, Aşağı ve yukarı Banisa köylerini bağlamaktadır. Bu yolun aşılmasıyla aynı zamanda Fazaneriya yerleşim birirmi Turçan, Lakavitsa, Srbinovo köyleriyle ve bu yol Balindol köyüne bağlanacaktır. Birçok vatandaş kentin içerisine girime gereksinimi duymadan bu yoldan geçebileceklerdir. 

Bu yolun inşa edilmesi değeri çok büyük; Yaklaşık olarak harcanacak para 1 milyon euro civarındadır. Bu yerleşim birimi sakinleri ile anlaşmaya varıp bu projenin en kısa zamanda uygulanması kararı aldık, çünkü bu proje bütün vatandaşlar için önemli Dutlok yerleşim birimine bağlayan YNA sokağına bağlayacak yolun inşaatı Gostivar Belediye Başkanı çalışma döneminde gerçekleşeceğini vurguladı.

İnşaat çalışmaları Gostivar Belediyesi çalışama döneminde tamamlanacağını veya bu süreden daha da önce tamamlanacaktır; Fakat bütün bunlar çalışmaların akışına bağlı ve vatandaşların belediyeye karşı yükümlülüklerinin daha doğrusu vergilerin ödenmesi, ve Avrupa Birliğinden alınacak araçlara bağlı olarak yolun inşaat çalışmalarını tamamlayacağız. İlk defa Gostivar kentinde daha doğrusu Makedonya'da Belediye başkanı, Belediye meclisi ile köprü inşa etmekte daha doğrusu benim çalışma dönemimde ilk defa gerçekleşecektir ve yolu demokrasi yolu olarak adlandıracağız. Hiçbir çalışmayı şimdiye kadar yarıda bırakmadık ve bu yolu en kısa zamanda vatandaşlarımız kullanıma başlayabileceklerdir. Dutluk yerleşim birimini debre yoluna bağlayacak ilk köprüyü oluşturacaktır diye belirtti.

Gostivar Belediyesi Haber Merkezi 

10 11 2014 rruga e dibres 1

 

10 11 2014 rruga e dibres 2

10 11 2014 rruga e dibres 3

10 11 2014 rruga e dibres 4

10 11 2014 rruga e dibres 5

10 11 2014 rruga e dibres 6

10 11 2014 rruga e dibres 7

10 11 2014 rruga e dibres 9


Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.504,53 32,2053 35,1156 10.369,87