4 Mayıs 2024 Cumartesi

Gostivar ve Kilis'i Kardeş Şehir Yaptık

Gostivar ve Kilis'i Kardeş Şehir Yaptık

Makedonya Gostivar Şehriyle, Türkiye Kilis Şehrini Kardeş olması için çalıştığımız süreç tamamlandı, Türkiye ve Makedonya her iki ülkenin İçİşleri ve Bakanlığınca onaylanan belgeler elimize ulaştı.

Bu çalışmanın temeli Gostivarlılar Derneği Başkanı Orhan Sipahi ve Yönetim Kurulu olarak, Gostivar Belediye Başkanı Sayın Arben Taravari ekibi, Zeytin Dalı Harekatında Kilis Şehrini, Kilis İl Jandarma Komutanlığı aracılığı ile bu iki şehrin kardeş olması Zemini, Çekirdeğini, Temelini kuran Komutanlar Albay Hakan Başaklıgil, Yarbay Ersin Aslan ile Kilis ziyaret sırada Suriye’de görevli Eyüpsultan Ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sadik Tatarı, Gostivar Belediye Başkanı Sayın Arben Taravari ve ekibi, Kils Kültür Müdürü Mahmut Selçuk ile çalışma meyvesini verdi, her iki ülkenin İç İşleri Bakanlığı ve Bakanlıklarınca onaylanan belgeler elimize ulaştı.

Her iki tarafın içinde hayırlı olması dileklerimizle, emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Gostivarlılar Derneği

Yönetim Kurulu Adına

Başkan Orhan Sipahi

"Çevirisi Özel olarak Dr.Harber Taravari tarafından yardımcı olmuştur"

Gostivar Belediye Meclis Kararı

Yerel yönetim kanunun 14. Maddesinin 4. Fıkrasına göre (MC resmi gazetesi 5/02 sayısı) ve Belediye meclisi iş yönetmeliğinin 144. maddesine göre ( GB resmi gazetesi 1/06 sayısı) , Gostivar belediyesi meclisi 21.09.2018 tarihinde gerçekleştirdiği 7.oturumunda aşağıdaki kararı almıştır :

Karar

Gostivar belediyesinin Kilis belediyesi-Türkiye Cumhuriyeti ile kardeş belediye olmasına karar verilmiştir

Madde 1

Gostivar belediyesi Kilis belediyesi-Türkiye Cumhuriyeti ile kardeş belediye olmaktadır

Madde 2

Gostivar belediyesi ile Kilis belediyesi-Türkiye Cumhuriyeti arasında gerçekleştirilecek işbirliğinin şekli ile türü sonradan gerçekleştirilecek anlaşmayla belirlenecektir

Madde 3

Gostivar belediyesi ile Kilis belediyesi-Türkiye Cumhuriyeti arasındaki kardeş belediye anlaşmasını imzalamak üzere Gostivar belediye başkanı yetkilendirilmektedir.

Madde 4

Bu karar alındığı günden itibaren yürürlüğe girmektedir ve aynısı ‘’Gostivar Belediyesi resmi gazetesinde’’ yayınlanacaktır.

Gostivar Belediye Meclisi Başkanı

Dr. Nasir Musliu


 



Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.390,60 32,3400 34,8790 10.237,02