19 Mayıs 2024

Gostivardan Haber Var 01 Aralık 2011

Gostivar Belediye BaÅŸkanı Rufi Osmani himayesi altında "Besa" halk oyunları müzik topluluÄŸu kuruluÅŸunun 40`cı  yılını kutladı.

  "40 yıl sizlerle" sloganı altında Akademi ve birçok ödül ve takdirnamelerin dağıtıldığı akÅŸam yemeÄŸi "Besa" yılıdönümün faliyetlerini çerçevesi içine kapsadı. Gostivar Kültür merkezi salonu  Besa`nın eski kent türküleri ve halayları ile dolu olan jübile  proÄŸramı izlemeye  gelenlere yetmedi.  Kalkandelen?den "Teuta" kadın korosu koro ÅŸefi Yetmir Recepi ile birlikte birkaç eser seslendirdiler.

Gostivar Belediye BaÅŸkanı adına katılanları Belediye sekreteri Naci Celili selamlayarak "Besa" müzik topluluÄŸunun eser ve röllerinin yüksek dercede deÄŸerlendirerek ÅŸunları vurgulladı:  Dilerim ki "Besa" müzik topluluÄŸu gelecekte de onurlu bir ÅŸekilde müzik ve folklor deÄŸerlerini korur aynı zamanda baÅŸarısı Gostivar Belediyesinin vermiÅŸ olduÄŸu destekle gelecekte daha yüksek düzeyde olur.


akvp_besa.jpg

"Tsvet" restorantında düzenlenen resmi akÅŸam yemeÄŸinde vermiÅŸ olduÄŸu katkılarda doayı Gostivar Belediye BaÅŸkanı Rufi Osmani, "Besa" müzik topluluÄŸuna katkı veren herkese  takdirnaÄŸme verdiler.

 Ã–ncelikle, jübilenin anılmasının ilk günü Gostivar Kültür merkezinde "Besa" monografisinin 10 yılda geliÅŸen faliyetlerin ikinci bölümü tanıtılarak   gerçekleÅŸen faliyetlerle  ilgili resim sergisi de açılmıştı. Jübileye katılanları Belediye Meclis baÅŸkanı selamlayarak "Besa"  müzik topluluÄŸunun öneminden bahsederek bu 40 yılda yapmıiÅŸ oldukları faliyetler, kuruluÅŸu, ve bütün katkı varan herkezi tebrik ederek onların önderleri ile yollarına devam etme gücü verdi.  



akvp_besa_4.jpg  

Gostivar Belediye Haber
Ãœye GiriÅŸi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.504,53 32,2053 35,1156 10.369,87