2 Mayıs 2024 Perşembe

Gostivardan Haber Var ( Atıklar )

Yerel depolama tamamen kapatıldı

"Meçkin dol" olarak adlandıran kentsel atıklar yeri artık bir aydır kullanıma kapatılmıştır, şimdilik 40cm kumla kapatılan bu yer gelecekte yeşillendirmek için ağaçlar dikilecek.


KK "Komunalets'in"  kamu temizlik koordinatörü Rüstem İlyazi, teknik önlemlerle kentsel kamu depolama yerindeki, maksimum ekolojik tehlikeyi minimuma indirgemeye çalıştıklarını belirtti.

dsc_0984.jpg


dsc_1006.jpg


"Bir aydır, Kamu Kuruluşu bu kentsel depolama alanını kullanmamaktadır, 8km uzaklıkta ki "Rosino" kentsel atıklar yerini kullanıyoruz. Bugünden başlayarak eski depolama yerini kumla örtüyoruz ve bu çalışma gelecek günlerde de devam edecek. Gelecek günlerde yeri yeşillendirmek amacıyla, akasya ağaç fidanları da dikilecek. Toprak yüzeyini kapsayacak olan teknik önlemler, yeraltı atık olasılığını minimuma indirecek", dedi İdrizi.

KK "Komunalets" Gostivar ve çevresinde yaşayan vatandaşlarına artık bu yeri atık yeri olarak kullanmamalarını rica etti, çünkü depolama yeri bu işlemler için kapatılmıştır.

dsc_0964.jpg


"Biz Kamu Kuruluşu olarak bütün vatandaşlarımızdan çöplerini atmak için bu atık depolama yerini kullanmamalarını rica ediyoruz. Aksi taktirde Belediye müfettişlerin ve yargı merciğilerin Kamu temizliği Kanununa dayanarak bu yatandaşları cezalandırma yetkisine sahiptir. Çöplüğün kapatılmasının amacı, çevre kirliliğin önlenmesi, işte bu yüzden vatandaşlarımız da bu çevrekirliğine karşı daha duyarlı olması gerek," KK"Komunalets'ten" belirttiler.


dsc_0996.jpg

GOSTİVAR Belediyesi Bildiri MERKEZİ
Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.420,45 32,4853 34,8536 10.081,68