16 Mayıs 2024 Perşembe

Gostivardan Haber Var Kasım 2012

Gostivar Belediyesi ikinci dönem çalışmaların açılışını yaptı

Bugün, meclis üyeleri ve kamu çalışanları şehir meydanında bulunan, Gostivar Belediyesinin önünde gerçekleşen bir törenle, 2012 yılın yatırım Programına bağılı olarak, ikinci dönemde yapılan sermaye çalışmaların açılışına katıldılar.

Belediye başkanı Sayın Rufi Osmani ve Genel Sekreteri Naci Celili alkışların arasında sembolik kurdeleyi kestiler. Böylece, Belediye önündeki yenilenmiş yolun ve şehrin diğer alanlarında bulunan yeni asfaltlanmış yolların kullanıma açtılar.

"Sevgili iyi niyetli vatandaşlarım, size buraya geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Bugün özel bir gündü, işte bu yüzden sizin de bu mutlu ana dahil olmanızı istedim, bu özel günde görevimiz süresince sadece şehir yollarını değil, kenar mahalelerde bulunan yolları, yapım aşamasında olan Vardar nehri gezinme yeri, ve daha birçok çalışma gerçekleştirdik", dedi Sayın Osmani konuşmasında ve devam etti. "Sadece Belediye etrafında yaptığımız çalışmalarda 23 milyon denar harcadık, 13 bin m2 alana yeni asfalt döküldü, 2500 m2 yollar genişletildi ve bu yapılan çalışmaların hepsi Belediye bütçesinden karşılandı. En önemlisi bu yatırımlarda klasik malzeme kullanmamız, böylece hem kentimizi güzelleştirdik hem de çevremizi koruduk.

Gostivar Belediye başkanı, Belediye yönetimine, Kamu Kuruluşuna ve çalışmalarda katkısı olan herkeze teşekkür etti. "Bugün diyebiliriz ki, insan kaynakların başarılı yönetimiyle, yabancı fonların doğuru yönetimi ve yolsuzluğa karşı müdahaleyle, Gostivar Belediyesi yatırımlarda birinci yerde. Bugün Gostivar Belediyesi, Dünya Bankası ve KfW Bankası tarafından, hem yurt içinde hem de yurt dışında yaptıkları yatırımlarla örnek olarak gösterilmektedir,"dedi Sayın Osmani ve devam etti. "Belirtmek isterim ki, bizim yatırım projelerimiz sadece bir yıl değil dört yıl %90 üzerinde başarıyla gerçekleştirilmiştir. Bu yılın başında bunu %95 taşıdık.

Bağımlı ve özveri çalışmalar için teşekkür eden Belediye başkan Sayın Osmani, gelecek yıllarda Gostivar'ı sadece sermaye yatırımlarıyla değil, ekonomik gelişimi ve istihdam olanakları yaratan bir şehir olarak, örnek gösterileceğini belirtti.

"Gostivar Belediyesi multi etnik, multi kültürel ve birçok dini içinde barındıran bir model olmaya devam edecektir, aslında bunu hükümet yapmalıdır ve böylece etrafında ki, bütün ülkelere bir model olmalıdır," dedi konuşmasının sonunda Belediye başkanı Rufi Osmani.

Bu arada belirtmeliyiz ki, Gostivar Belediyesi bölgesinde hem şehir içinde, hem şehir dışında yarım kalan projeler gerçekleştirme aşamasındalar.


Image

Image

Image

Image

Image

Image

Gostivar Belediye Haber MERKEZİ
Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.469,65 32,2244 35,0652 10.171,09