4 Mayıs 2024 Cumartesi

Gostivarlı Türk Öğrencilerden "Altın Madalya"

Gostivarlı Türk Öğrencilerden "Altın Madalya" 

Bulgaristan merkezli düzenlenen ve Balkanlar genelinden 16 bin öğrencinin katıldığı "uluslararası matematik yarışmasında" Gostivarlı Türk öğrenci Mustafa Esti üçüncü sınıflar kategorisinde birinci sırayı elde ederek altın madalyaya sahip oldu.

Bulgaristan merkezli düzenlenen ve Balkanlar genelinden 16 bin öğrencinin katıldığı uluslararası matematik yarışmasında Gostivarlı Türk öğrenci Mustafa Esti üçüncü sınıflar kategorisinde birinci sırayı elde ederek altın madalyaya sahip oldu.

Aynı yarışmada ikinci sınıflar kategorisinde Gostivar Belediye Lisesi öğrencisi Esra Matyan ikinci sırayı alarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Altın madalya kazanan Mustafa Esti’nin mentörlüğünü de yapan Gostivar Lisesi Matematik öğretmeni Zeynel Efendiler, yaptığı açıklamada öğrencilerinin uluslararası yarışmada elde ettikleri bu başarının kendilerini onurlandırdığını ifade etti.




Efendiler, “Arnavut sınıflarıyla bir kıyaslama yaparsak, onların nesil bazında dokuz sınıfı var. Bizim nesil bazında ise üç sınıfımız var. Yarışmada Arnavut sınıfların dereceye giren öğrenci sayısı iki, bizim de dereceye giren öğrenci sayımız iki. Orantılara bakacak olursak bizim daha başarılı bir sonuç çıkardığımız görünüyor” dedi.

Efendiler açıklamasında, “Önümüzdeki dönemde ülke çapında Matematik olimpiyatları yapılacak. Okulumuzu aralarında Arnavut ve Makedon öğrencilerin de bulunduğu bin 200 öğrenci arasında okulumuzu bir Türk öğrenci temsil edecek. Bu da büyük bir başarı” dedi.

Belediye Başkanı Taravari’den Öğrencilere Takdirname

Gostivar Belediye Başkanı Arben Taravari, aralarında Türk öğrenciler Mustafa Esti ve Esra Matya’nın da bulunduğu Gostviar Belediye Lisesi’nden uluslararası matematik yarışmasında başarı elde eden öğrencileri belediyede kabul etti.



Öğrencilerle sohbet eden Belediye Başkanı Taravari, kendilerini başarılarından dolayı tebrik etti.

Taravari, elde ettikelri başarıdan dolayı öğrenciler Mustafa Esti, Esra Matya ve öğretmen Zeynel Efendiler’e takdir belgesi takdim etti.

Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.390,60 32,3400 34,8790 10.237,02