16 Mayıs 2024 Perşembe

Rabbim Gani Gani Rahmet Eylesin Muzaffer Tufan;

Rabbim Gani Gani Rahmet Eylesin
Muzaffer Tufan; 
25 Kasım 1936 Gostivar, Makedonya doÄŸumludur. Ä°lk okulu Gostivar¹da, lise denginde Öğretmen okulunu ise Kalkandelen'de okumuÅŸtur. Ãœsküp Ãœniversitesi Fransız dili ve Edebiyatı bölümü mezunudur. Paris V (eski) Sorbonne  Ãœniversitesinde  27/09/1978 yılında "Trois villages du Polog - Contribution a l'etude des structures sociales de la parente et de l'habitat' tezi ile  Docteur de 3e cycle en Sociologie (Anthropologie Sociale) ve  17/06/1985 yılında "Organisation spatiale et sociale en Macedoine " aynı Ãœniverversitede Docteur D'Êtat es- lettres et sciences humaines - unvanını kazanmıştır. Sırasıyla Ãœsküp "Kiril ve Metodiy" , Ankara "Hacettepe" ve "Gazi" , Edirne "Trakya"  ve nihayet "Ä°stanbul Ãœniversitesi"nde sosyoloji ve tarih kürsülerinde lisans ve lisansüstü öğrencilere Profesör unvanı ile ders vermiÅŸtir. ÇeÅŸitli dillerde ilk elden yazarak, yüze yakın bilimsel makale neÅŸretmiÅŸtir. Hayatta iken "Balkanlar'da Türk kültürü bütünlüğü " kitabını 2010 yılında yayınlamıştır.
26/09/2011 tarihinde Kadıköy/İstanbul'da vefat etmiştir.
Balkan Yarımadasında doÄŸan, Batıda eÄŸitim gören, Türkiye'ye olgun yaÅŸta göç ederek bilim dünyasına  katkıda bulunmuÅŸtur. Prof. Dr. Mehmet Bayrakdar'ın "Felsefe Dünyası" dergisinin 2014/1 sayısında vurguladığı gibi: "Muzaffer Tufan, aslında sadece çaÄŸdaÅŸ bir kültür sosyoloÄŸu deÄŸildir, aynı zamanda bir Türk kültürü filozofudur.".
Bugün hocamızın vefatının altıncı yıl dönümüdür. Umarım gelecek nesiller onun deÄŸerli eserlerinden ve fikirlerinden gerekli ilhamı alırlar. 
Mekanı Cennet Olsun, 
Ruhu ÅŸad olsun...
Ãœye GiriÅŸi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.469,65 32,2244 35,0652 10.171,09