12 Mayıs 2024

Rumeli Gençliğinden Tepki

Rumeli Gençliğinden Tepki

Rumel'i gençliÄŸi, Mimar Sinan Vakfı Edirne Åžubesi önünde bir araya gelip Ä°srail askerlerinin Mescidi Aksa'ya yaptığı saldırıyı protesto etti. 

Rumeli gençliği, Mimar Sinan Vakfı Edirne Şubesi önünde bir araya gelip İsrail askerlerinin Mescidi Aksa'ya yaptığı saldırıyı protesto etti.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırıya tepkiler büyüyor. Rumeli gençliği Mimar Sinan Vakfı Edirne Şubesi önünde bir araya gelerek "Kudus bizimdir, Müslümanlarındır. Mescid-i Aksa bir tek Allah'a ibadet edilen yüce mabedtir" diye haykırdı. Basın açıklaması öncesi Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Arnavut asıllı İbrahim Haliti şiir okudu.

Mescid-i Aksa'ya Yaptığı Saldırıyı Protesto Ettiler

Basın açıklamasını okuyan Rumeli Gençliği Grubu Başkanı Avukat İbrahim Gümüş, İsrail askerlerinin mescidi aksaya yaptığı saldırıları tepki göstererek, "Zulümde ve katilde sınır tanımayan barbarlar zulümlerine bir yenisini daha eklemişlerdir. Mescidi Aksa'yı ablukaya almış; ezan okunmasını ve namaz kılınmasını engellemiş, yüce mevlamızın yeryüzündeki emaneti Kuran-ı Kerimi yerlere atmış, mihrabını postallarla kirletme aşağılığını göstermişlerdir. Zoru gördüklerinde Müslümanların adil ve şefkatli kollarına sığınan bu vefasızları ve korkakları şiddetle kınıyoruz? dedi.

Mimar Sinan Vakfı önünde yapılan basın açıklamasına destek veren çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri ve diğer katılımcılar bir süre slogan attı.

Kaynak; edirnetv.com

 
Ãœye GiriÅŸi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.444,95 32,2234 34,9331 10.276,76