29 Nisan 2024 Pazartesi

Sıdıka Aga Toprağa Verildi

Sıdıka Aga Toprağa Verildi

Dün vefat eden MATÜSİTEB Kurucu Başkanı Sıdıka Ağa bugün Gostivar'da toprağa verildi.

26 Temmuz 2013 Cuma 

sıdıka aga toprağa verildi


Makedonya Türk Sivil Sektörünün önde gelen isimlerinden Sıdıka Aga geçirdiği beyin kanaması sonucu dün hayata veda etti. Aga, bugün Saat Camiinde Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından memleketi Gostivar'da toprağa verildi. Cenazeye TİKA Üsküp Program Koordinatörü Dr. Mahmut Çevik, Milletvekili Erdoğan Saraç, Anayasa Mahkemesi Üyesi Salih Murat, MATUSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim ayrıca Makedonya genelinden çok sayıda dernek başkanı, öğretmen, siyasiler ve vatandaşlar katıldı.

MATÜSİTEB'in Kurucu Başkanı olan Sıdıka Aga kısa bir süre önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle dün hayatını kaybetti.

Öğretmen Gülyaz Mazhar'ın kızı olarak dünyaya gelen Sıdıka Aga 1957 yılında Gostivar'da doğdu. Babasının yolundan devam eden Aga, Üsküp Pedagoji Fakültesi Tarih Coğrafya Bölümünü bitirdikten sonra, Gostivar'da bulunan Mustafa Kemal Atatürk ilkokulunda 35 yıl Coğrafya öğretmenliği yaptı. Bağımsız Makedonya'da çok sayıda ilke imza attı. Makedonya'da ilk kez Türk Öğretmen kurultayını düzenledi, 1997 yılında Makedonya Türk Kadınları Teşkilatı (MATUKAT) kuran ve genel Başkanlığını yaptı. Sıdıka Aga  aynı zamanda Makedonya Türk Sivil Teşkilatlar Birliği (MATÜSİTEB)'in kurucu başkan ve genel başkanı oldu.

Makedonya ile Türkiye arasında önemli bir bağ olan Ağa, eğitim ve sivil teşkilatlar alanında büyük katkılar salarken, özellikle kadınlar için örnek bir isim oldu. Kadınların topluma katılımı ve ektin olması için mücdaelede bulundu. 

Sıdka Aga evli ve iki erkek çocuk annesi idi.

 

 

Yenibalkan com


Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.439,53 32,3904 34,8015 9.992,45