19 Mayıs 2024

Turizm Fuarında Türkiye Standına Büyük İlgi

Turizm Fuarında Türkiye Standına Büyük İlgi

Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da fuarda en büyük ilgiyi Türkiye standı gördü. Stantta özellikle sağlık turizmi üzerinde duruldu.

Makedonya'daki en büyük turizm fuarı Skopje Travel Market 2016, bugün Üsküp Fuarında ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Son yıllarda olduğu gibi bu  yıl da fuarda en büyük ilgiyi Türkiye standı gördü. Stantta özellikle sağlık turizmi üzerinde duruldu.

Fuar açılışına T.C. Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Anayasa Mahkemesi Üyesi Salih Murat, Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicudin Şehapi, T.C. Manastır Fahri Konsolosu Aydoğan Ademoski, T.C. Üsküp Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Gökhan Yiğittürk, T.C. Üsküp Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Bünyamin Kutlu, T.C. Üsküp Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Hakan Özçelik, Uluslar arası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, Turizm Odası Başkanı Arkan Kerim, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.



Resmi açılışın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan T.C. Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, "Bu tip fuarlar hem Türkiye?nin tanıtılması hem de Türkiye' ile dost ve kardeş Makedonya arasındaki kültürel ve turistik ilişkilerin geliştirilmesi için önemli imkanlar sunmaktadır" ifadelerini kullandı.

T.C. Üsküp Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Hakan Özçelik, bu yıl tema olarak sağlık turizmini konu aldıklarını ve Türkiye'nin bu konuda çok iddialı olduğunu belirtti.



Özçelik, "Antalya sağlık turizmi departmanıyla temasa geçtik. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı sağlık turizmi koordinatör eşliğinde bir ekip gönderdi. Antalya?daki sağlık turizmi olanaklarını, çeşitli cerrahi operasyonlar, saç ekimi, organ nakli, yaşlı bakımı, termal tesisler ve otelleriyle ilgili görsel bilgi paylaşımında bulunacaklar" dedi.

Türkiye'nin sağlık turizminde ileri derecede teknoloji ve yetişmiş kadrolara sahip olduğunu vurgulayan Özçelik, Makedonyalı turistleri Antalya'ya sadece tatil için değil sağlık turizmi için de davet etti.

 Yeni Balkan Com
Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.504,53 32,2053 35,1156 10.369,87