30 Nisan 2024 Salı

Türk Dünyası Amasya`da Buluştu

Rumeli Balkan Stratejik AraÅŸtırmalar Merkezi (RUBASAM) BaÅŸkanı Av. Özcan PehlivanoÄŸlu`nunda konuÅŸmacı olduÄŸu "Bağımsızlıklarının 20. Yılında Türk Dünyası ve Türkiye" paneli 08.Ocak.2012 Pazar günü Amasya Tamimi`nin okunduÄŸu tarihi Saraydüzü Kışlasında yapıldı.

Av. Özcan PehlivanoÄŸlu yaptığı konuÅŸmada "Türk Dünyası kavramının yanlış algılandığını ve sadece doÄŸuya yani Orta Asya`ya deÄŸil batıya Balkanlara ve Avrupaya da bakmak gerektiÄŸini ve Türk Dünyası denilince içinde Balkan coÄŸrafyasınında dahil olduÄŸu dünyanın neresinde Türk varsa orasının anlaşılması gerektiÄŸini" belirtti. Ayrıca Balkan SavaÅŸlarının 100. Yılı ile Rumelinin kaybına ve Müslüman Türklerin uÄŸradığı soykırımada deÄŸinen PehlivanoÄŸlu`nun konuÅŸması çok ilgi gördü.

Kamu Sen ve Türk EÄŸitim  Sen`in Amasya yöneticileri ve BaÅŸkanı Kamil Terzi tarafından büyük bir misafirperverlikle ağırlanan Av. Özcan PehlivanoÄŸlu, baÅŸta hemÅŸerimiz TaÅŸova Belediye BaÅŸkanı Özgür Özdemir olmak üzere Balkan Muhacirleri ile temaslarda bulundu.

Panelde ayrıca TÃœDKAD BaÅŸkanı Åženol Bal, Prof. Dr. Kenan Erzurumlu, Yrd. Doç. Dr. MeÅŸkure Yılmaz, Sevginaz HamevioÄŸlu (Kırım), Kıbrıs Türk Kültür DerneÄŸi BaÅŸkanı Ahmet Göksan, Muhammed Yenigün(Azerbaycan) konuÅŸma yaptılar.

Rumeli Balkan Federasyonu ORG

Ãœye GiriÅŸi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.439,53 32,3904 34,8015 9.992,45