5 Mayıs 2024

Üsküp'te İftar ve Gostivarlılar Derneğ

Üsküp'te İftar ve Gostivarlılar Derneği

 Üsküp'teki "huzur" İftarı Devletin Zirvesini Buluşturdu

Makedonya'da Türk Demokratik Partisi'nin (TDP) 22 yıldır aralıksız düzenlediği geleneksel iftar, hem devletin zirvesini buluşturdu hem de ülkenin değişik kesimlerini bir araya getirerek farklı bir huzur iklimi oluşturdu.

Rumeli Balkan Federasyon Başkan Yardımcısı Eski Başkanımız Şani Serbest, Gostivarlılar Derneğini Temsilen Dernek Başkanı Orhan Sipahi, Başkan Yardımcımız Cengiz Cup, Derneğimizin Denetleme Komisyon Üyesi Erkan Mertoğlu katıldığı programda Derneğimizin selamlarını ilettiler.

Aleksandar Palace Oteli'ndeki iftarda Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Meclis Başkanı Trayko Velyanovski, Başbakan Nikola Gruevski, çok sayıda bakan ve milletvekili ile Yıldırım'a eşlik eden milletvekilleri Hüseyin Bürge, Rıfat Sait ve Gülay Dalyan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er de hazır bulundu. 

Makedonya'da Türk Demokratik Partisi'nin (TDP) 22 yıldır aralıksız düzenlediği geleneksel iftar, hem devletin zirvesini buluşturdu hem de ülkenin değişik kesimlerini bir araya getirerek farklı bir huzur iklimi oluşturdu. TBMM İstanbul Milletvekilimiz Gülay Dalyan, Diplomatlar, işadamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, bilim adamları, Kosova, Sırbistan ve Bulgaristan'dan Türk toplumu temsilcileri ve Türkiye'den önemli misafirler katıldı.

Makedonya İslam Birliği Başkanı Süleyman Recepi tarafından yemek duasının yapılmasının akabinde konukları selamlamak için kürsüye TDP Başkanı Kenan Hasipi davet edildi. Hasipi, son üç yılda düzenlenen iftar organizasyonlarında başta Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov olmak üzere, üst seviyede bir katılımının gerçekleşmesinden dolayı memnun olduklarını söyledi. Başkan Hasipi sözlerine şöyle devam etti: "Bu gece gördüğümüz manzara aslında Makedonya'nın çok kültürlülüğünü yansıtıyor. Asırlarca beraber yaşayan bu kültürler Makedonya'ya has bir uyum oluşturmuştur. Bu gece oluşan tablo bu başarının bir yansımasıdır. Balkanlar'ın yakın geçmişi, akıtılan kan ile hatırlanmakta. Balkanlarda karşılıklı güven ve hoşgörüye çok ihtiyaç var. Bu doğrultuda Ramazan önemli bir vesile teşkil ediyor" dedi.
Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.390,60 32,3400 34,8790 10.237,02